Lichtervelde / Samenleving Lichtervelde / Samenleving Lichtervelde zette eind mei lokale korte keten in de kijker: “receptenboekje nog steeds beschikbaar” Eind mei zette Lichtervelde de Korte Keten in de kijker. Zeven lokale handelaars namen hieraan deel, bij elke handelaar was er een cadeau te winnen ter waarde van 25 euro. Op 5 juni kregen de winnaars hun prijs overhandigd. 9 juni 2024
Oostkamp / Economie Oostkamp / Economie Elke dag aardappelen, eieren, verse melk in nieuw automaat Tijdens de week van de Korte Keten opende de automatenshop ’t Oud Sint-Hubert met diverse hoeveproducten in de Kortrijksestraat in Ruddervoorde. 4 juli 2021
Lifestyle Lifestyle Ambachtelijk ijs met nieuwe smaken Vier weken lang zetten we met de Korte Keten een smakelijke samenwerking tussen een chef-kok en lokale producent in de kijker. Met aandacht voor verse en kwaliteitsvolle seizoensproducten, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Deze week zijn dat Kaffee Damast in Kortrijk en De Goeste in Poperinge. 20 mei 2021
Oostende / Landbouw Oostende / Landbouw ‘Week van de Korte Keten’ brengt je met de fiets langs Oostendse streekproducenten Speciaal voor de ‘Week van de Korte Keten’ wordt een Oostendse Smoefelroute langs streekproducenten georganiseerd. Daarnaast is er ook de Oostendse ‘smoefeldoze’ of kan je deelnemen aan een vertelwandeling. 18 mei 2021
Landbouw Landbouw Week van de Korte Keten gaat van start Van 15 tot 23 mei 2021 organiseren de vijf Vlaamse provincies, de Vlaamse overheid, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en het Steunpunt Korte Keten voor de vierde keer de Week van de Korte Keten. 15 mei 2021
Lifestyle Lifestyle Uitgelezen Keiemse Kazen Deze week zijn dat chef Jelle Devisch en Keiemse Kazen . 13 mei 2021
Lifestyle Lifestyle Een ode aan de tomaat Vier weken lang zetten we met de Korte Keten een smakelijke samenwerking tussen een chef-kok en lokale producent in de kijker. Met aandacht voor verse en kwaliteitsvolle seizoensproducten, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Deze week zijn dat chef Patrick Devos en Biobedrijf Vermeulen. 6 mei 2021
Lifestyle Lifestyle Zilte zeesmaken Zeegroenten, wieren en algen. Seaweedchef Donald Deschagt van restaurant Le Homard et La Moule in Bredene begroet de Noordzee met groot enthousiasme. “De zee, de golfbrekers en de duinen zijn mijn voortuin en mijn lokale werkterrein. Wekelijks wandel ik gelaarsd het water tegemoet, knip wieren en algen, pluk kruiden in de Bredense duinen, bloemen en … 30 april 2021
Diksmuide / Economie Diksmuide / Economie Boer Olivier leverancier van boodschappenapp Lokkal Enkele jonge dertigers lanceerden onlangs de nieuwe boodschappenapp Lokkal. Met die ‘online versmarkt’ combineren ze de huidige hype van de hoeveproducten met die van de thuislevering. Een van de leveranciers is Olivier Mehuys uit Keiem, die daarmee zijn afzet tot in het binnenland uitbreidt. 7 februari 2021