Elke dag aardappelen, eieren, verse melk in nieuw automaat

Antoon Rommelaere, Christine Goethals, Maik Rommelare, Jolien Desmet en Jan de Keyser bij de nieuwe automaten.© GST
Antoon Rommelaere, Christine Goethals, Maik Rommelare, Jolien Desmet en Jan de Keyser bij de nieuwe automaten.© GST
Redactie KW

Tijdens de week van de Korte Keten opende de automatenshop ’t Oud Sint-Hubert met diverse hoeveproducten in de Kortrijksestraat in Ruddervoorde.

In de automaat zijn er momenteel aardappelen en eieren te krijgen. Een tweede automaat levert dagverse melk. “Dit is nog maar een eerste stap”, vertelt Antoon Rommelaere.

“We gaan het gamma aan producten constant aanpassen aan het seizoensaanbod en misschien ook samenwerken met andere landbouwbedrijven. Zo zullen er bij de eerste appeloogst ook appelen verkocht worden. Zelfs een uitbreiding met nog een derde automaat behoort tot de mogelijkheden.”

Met het verkooppunt ’t oud Sint-Hubert, een naam die verwijst naar de afspanning toen alles nog vervoerd werd met paard en kar, kiest de familie Rommelare resoluut voor het principe van de korte keten.

Het belang van de korte keten wordt onderstreept door burgemeester Jan de Keyser. “Met de korte keten legt je voeding een zo kort mogelijke weg af van producent tot consument. Er zijn dus geen of heel weinig tussenschakels. En dat heeft zo zijn voordelen: je weet perfect waar je voedsel vandaan komt en de producent verdient een eerlijke prijs voor zijn mooie werk. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer.”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier