Brugge / Onderwijs Brugge / Onderwijs Leerlingen Ter Groene Poorte ontvangen eerste attesten ‘Ondernemerschap’ uit handen van Inge Waeles (Boury) Dit schooljaar startten Horeca Forma en de sociale partners van de horeca met een onderwijsproject dat leerlingen essentiële ondernemersvaardigheden als financieel beheer, vergunningen en personeelsbeleid bijbrengt. 25 juni 2025
Update Bredene / Horeca Update Bredene / Horeca Restaurant L'Homard et la Moule van zeewierchef Donald Deschagt (61) sluit: “We dragen jullie voorgoed in ons hart” De bekende ‘Seaweedchef’ Donald Deschagt (61) maakte bekend dat hij stopt als uitbater en chef van restaurant l’Homard et la Moule in Bredene. De man die het gebruik van zeewier in de keuken populair maakte, werd enkele jaren terug nog door het toonaangevende June Magazine uitgeroepen tot een van de 50 meest invloedrijke foodies van België. 23 juni 2025
Knokke-Heist / Samenleving Knokke-Heist / Samenleving ‘De Kust Serveert’ biedt gratis horeca-opleiding aan flexi-jobbers en jobstudenten: “Enorm boeiend” Wie graag een centje wil bijverdienen in de horeca, kan momenteel de gratis opleiding ‘De Kust Serveert’ volgen. In Oostende ging de korte opleiding van drie avonden dinsdagavond van start. We zagen enthousiaste lesgevers die op korte tijd zoveel mogelijk kennis en vooral passie voor de horeca willen doorgeven. Deelnemer Eric Vandewalle (72) leerde ons dan weer dat je nooit te oud bent om bij te leren en bij te klussen. 14 maart 2025
Blankenberge / Horeca Blankenberge / Horeca Vijfde editie opleiding tot keukenmedewerker afgerond In Blankenberge zijn 18 procent van alle ondernemingen horecazaken. De horecasector maakt dan ook een belangrijk deel uit van het werkaanbod. Omdat vacatures voor de job van keukenmedewerker moeilijk ingevuld geraken, organiseerden VDAB, lokaal bestuur Blankenberge en Horeca Forma de mobiele opleiding keukenmedewerker. 18 mei 2024
Adinkerke / Horeca Adinkerke / Horeca Westtoer organiseert imagocampagne ‘Horecalover’: “Het tekort aan personeel blijft een groot probleem” Een grote imagocampagne ‘Horecalover’ die met inspirerende verhalen de troeven en positieve aspecten van een job in de horeca toont, moet voor geïnteresseerden een stimulans betekenen om daarvoor te kiezen. De campagne legt meteen ook het accent op de verschillende opleidingen. “Die moeten en kunnen perfect de noodzakelijke competenties aanreiken”, klinkt het. 7 juni 2023
Oostende / Jeugd Oostende / Jeugd Mocktails en waardebon als vervanger van 100 dagenviering voor laatstejaarsstudenten in Oostende Met een mocktail en een waardebon voor een alcoholvrij drankje wil de stad de laatstejaarsleerlingen kennis laten maken met het lokale uitgaansleven. Daarnaast vinden ze op het flesje van de mocktail informatie terug over een gratis opleiding tot barman. Die mocktail en waardebon moeten de 100 dagenviering vervangen. 21 juli 2021
Horeca Horeca Actieplan om vacatures in horecazaken sneller in te vullen Er zijn meerdere vacatures voor kelner en zaalmedewerker in Knokke-Heist. De reserve aan beschikbare en gekwalificeerde werkzoekenden voor deze jobs is echter beperkt. Om hieraan tegemoet te komen organiseerde gemeentelijke dienst Tewerkstelling een overleg met de VDAB en Horeca Forma. 28 mei 2021