Mocktails en waardebon als vervanger van 100 dagenviering voor laatstejaarsstudenten in Oostende

Schepen Maxim Donck overhandigt mocktails aan vertegenwoordigers van de laatstejaars in Oostende.© JRO
Schepen Maxim Donck overhandigt mocktails aan vertegenwoordigers van de laatstejaars in Oostende.© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Met een mocktail en een waardebon voor een alcoholvrij drankje wil de stad de laatstejaarsleerlingen kennis laten maken met het lokale uitgaansleven. Daarnaast vinden ze op het flesje van de mocktail informatie terug over een gratis opleiding tot barman. Die mocktail en waardebon moeten de 100 dagenviering vervangen.

Elk jaar zetten de laatstejaars verschillende evenementen op poten om hun laatste 100 dagen op de schoolbanken van het secundaire onderwijs te vieren. De coronacrisis gooide echter roet in het eten, waardoor de festiviteiten niet konden doorgaan op een normale manier.

De stad wil de leerlingen nu een hart onder de riem steken en biedt ze een mocktail aan, samen met een bon waarmee ze in de Quality Night-bars een niet-alcoholisch drankje kunnen bestellen.

Geldig tot eind dit jaar

“Met de bon kan je twee niet-alcoholische drankjes kopen voor de prijs van één”, legt schepen Maxim Donck (N-VA) uit. “Je kan de bon ook gebruiken als kortingsbon bij de aankoop van een mocktail. De bon zelf blijft geldig tot het einde van het jaar. Hiermee leren jongeren de Quality Night-bars die we vorige week uitgebreid voorstelden , meteen kennen.”

“Met dit initiatief willen we de leerlingen een hart onder de riem steken en hen het lokale uitgaansleven leren kennen. Nu er verscheidene versoepelingen zijn, willen we het ontmoeten en uitgaan opnieuw stimuleren en we geven de lokale horeca ook een duwtje in de rug.”

Opleiding tot barman

Op de mocktails die door de stad werden uitgedeeld, vinden leerlingen informatie terug over een opleiding tot barman. Het initiatief komt van Economisch Huis Oostende. “De eerste zes weken wordt een praktijkgerichte opleiding georganiseerd”, duidt schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn (N-VA). “Cursisten leren er de basiskennis en -technieken over koude en warme dranken.”

“Ervaren trainers leggen uit hoe je moet shaken, hoe je drankjes perfect op smaak brengt en hoe je elke gast bedient met de grootste glimlach. Nadien volgen de geïnteresseerden een stage van drie weken waarin ze meedraaien in een echt café.”

Gratis opleiding

“De opleiding zal plaatsvinden in Oostende in het najaar van 2021 in samenwerking met Economisch Huis, VDAB en Horeca Forma.” De deelname aan de opleiding is kosteloos.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.