Zone 30 onder N8 breidt aanzienlijk uit

Lucas Vanneste, diensthoofd mobiliteit en schepen van mobiliteit Lobke Maes. © SL
Redactie KW

Het gebied ten zuiden van de N8 in Wevelgem wordt volledig zone 30. “Daar is veel traag verkeer naar school, naar de jeugdbeweging, naar de sportclub of de muziekschool”, aldus schepen van mobiliteit Lobke Maes. “Daar moeten bestuurders van voertuigen dus extra opletten.

Sinds 1 juli breidde Wevelgem die zone 30 uit. In het kader van de start van het schooljaar wordt de zone visueel opvallend afgebakend. Met poorten, duidelijke borden aan de zijkant van de weg en rode bakens die op straat geschilderd zijn.”

30 is de max!

De verkeerskundige poorten worden in de aanloop van het nieuwe schooljaar zichtbaar in de Lauwestraat, Kortrijkstraat, Kweekstraat, Rivierstraat, Fabriekstraat, Guldensporenstraat, Brugstraat, Lode de Boningestraat, Vanackerestraat, Kloosterstraat, Artoisstraat, Parkstraat, Visserijstraat en Wezelstraat.

Met de campagne ’30 is de max!’ hoopt de gemeente draagvlak te creëren bij omwonenden en passanten. “Want de maximumsnelheid van 30 km per uur gaat niet enkel om trager rijden”, vervolgt schepen Maes. “Maar ook om stijgende verkeersleefbaarheid, wat zorgt voor een betere woonkwaliteit. Met de zone 30 wordt sluipverkeer ontmoedigd en komen er minder schadelijke stoffen vrij.”

In heel wat straten in de zone geldt al een snelheidsbeperking van 30 km per uur, andere straten gaan van een maximum van 50 naar 30 km per uur.

(Stefaan Lernout)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier