Respect-oppositie klaagt opnieuw gebrek aan communicatie aan rond wegenwerken in Doomkerke: “Inwoners lopen op de toppen van hun tenen”

De wegenwerken in Doomkerke zorgden tijdens de laatste raadszitting voor verhitte discussies. © GGM
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

Tijdens de jongste gemeenteraad in Ruiselede ontstond er opnieuw discussie over de gang van zaken rond de wegenwerken in Doomkerke, die nu al maanden aanslepen. “Die werken gaan helemaal niet vooruit”, stelden raadsleden Van Erum en L’Hoost. “Het natte weer is spelbreker”, herhaalde schepen Marc De Muynck ontstemd.

Oppositieraadsleden Lieve Van Erum en Christel L’Hoost (Respect) informeerden naar de gang van zaken rond de wegenwerken in Doomkerke. De betrokken inwoners kregen recent een brief, waarin stond dat er zou begonnen worden met een eerste asfalteringslaag. Die werken gingen evenwel niet door. Bovendien haalden ze een interview aan in deze krant met projectmanager Davy Poelaert, dat zou begonnen worden met het leggen van klinkers aan de voetpaden. Ook daarvan viel ter plaatse niet veel te merken. “De betrokken inwoners lopen op de toppen van hun tenen en de gebrekkige communicatie rond de werken helpt niet”, stelde het Respect-duo.

Schepen voor Openbare Werken Marc De Muynck (RKD) reageerde ontstemd en vroeg – voor de zoveelste keer – begrip voor het uitzonderlijk slechte weer, waarmee de betrokken aannemers en arbeiders te kampen hebben. “Het is sinds 17 oktober 2023 nog geen week droog geweest”, stelde De Muynck. “Je kan geen asfalt leggen op een natte ondergrond. Wanneer die grond uiteindelijk uitdroogt, kan dat de asfaltlaag doen zakken en dat willen we absoluut vermijden.”

Ook voor het professioneel leggen van klinkers is er een tijdje droog weer nodig. Naar verluidt probeert de aannemer met alle middelen om opnieuw op schema te raken, maar de uitvoering van elk aangekondigd werk is afhankelijk van redelijke weersomstandigheden. En die willen voorlopig niet meewerken.

Afwezig

Wat betreft de communicatie rond de werken liet schepen De Muynck verstaan, dat er elke vrijdag – zoals hij bij vorige zittingen ook al herhaalde – een werfvergadering plaatsvindt, waarbij iedereen betrokken is. “Als u precies wil geïnformeerd worden over de gang van zaken, bent u als raadsleden welkom”, liet De Muynck verstaan.

Maar zoals uit vorige discussies moest blijken, schitteren de Respect-raadsleden daar door afwezigheid. “Bovendien kan ik u zeggen, dat ik van de betrokken inwoners bijzonder weinig klachten ontvang. Zij begrijpen de situatie”, aldus nog schepen De Muynck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier