Heel wat straten krijgen een nieuwe toplaag

Na het affrezen van de rijbaan komt er een nieuw wegdek in asfalt. (foto EDB)
Redactie KW

Verschillende straten in slechte tot zeer slechte staat krijgen een nieuw wegdek. Eerst voeren verschillende nutsmaatschappijen werken uit. De Klijtstraat (Kruiseke), Fonteinestraat en Leopoldstraat komen eerst aan bod. Het lokaal bestuur maakte de aangepaste timing bekend. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om rioleringswerken, uitgezonderd in de Oude Hondstraat. Na het affrezen van de rijbaan komt er een nieuw wegdek in asfalt.

De werken worden uitgevoerd door het aannemersbedrijf Adiel Maes uit Lichtervelde. De betrokken aannemers zullen er alles aan doen om de bewoners van de betreffende straten tijdig en correct te informeren.

Vanaf maart

In de Hoge Poortstraat was initieel voorzien om een betonnen tweesporenpad aan te leggen. Dat zijn twee betonstroken en ertussen verstevigd gazon. Deze piste werd verlaten en er werd voor een asfaltweg gekozen.

De Leopoldstraat, Fonteinestraat en Ter Puttestraat zijn voorzien vanaf maart. De werken in de Nieuwe Barrièrestraat vanaf april. De Briekhoekstraat staat op de planning vanaf mei, wat verderop de Scherpenheuvelstraat vanaf juni.

In de Oude Hondstraat worden er tussen de huisnummers 1 tot 7 rioleringswerken uitgevoerd. Normaliter vanaf mei.

Esdoornstraat

Ook het probleem met wateroverlast in de Esdoornwijk wordt aangepakt. Een deel van de Esdoornstraat liep in juni vorig jaar door het hevige onweer onder water. De situatie was het ergst in de tweede doodlopende ‘pijpekop’; dat deel van de Esdoornstraat is trouwens lager gelegen, precies in een put.

Fractieleider Sanne Vantomme (N-VA) kwam toen enkele dagen na het hevig onweer op de gemeenteraad tussen over het probleem. “Analyse wijst uit dat de Esdoornstraat het laagst gelegen is”, aldus schepen Bercy Slegers. “In de Hellestraat vlakbij zijn er twee rioleringen. Het overslagsysteem heeft het daar niet meer kunnen halen en daardoor keerde het water terug naar de Esdoorn.”

De rioleringsbuis met een diameter 300 wordt ter hoogte van het kruispunt Hellestraat-Hoogweg vervangen door diameter 900. Die werken starten binnenkort.

De timing van al deze werken is uiteraard afhankelijk van het weer. (Erik De Block)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier