Lijnbus 22 in Oudenburg vervangen door flexvervoer

De bus 22 van De Lijn houdt begin 2024 op te bestaan. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Het is al enige tijd geweten dat bus 22 in Oudenburg eind dit jaar verdwijnt. Er wordt te weinig gebruik van gemaakt. Nu maakten burgemeester Romina Vanhooren en schepen van Mobiliteit Gino Dumon bekend dat de inwoners een beroep zullen kunnen doen op flexvervoer, de vroegere belbus. Op woensdag 29 november organiseert het stadsbestuur een infomoment over de nieuwe buslijnen en de oplossingen op maat die samen met De Lijn werden uitgewerkt.

Op zondag 10 december 2017 reed voor het eerst de buslijn 22 van Westkerke via Roksem en Ettelgem naar Oudenburg en dan naar Oostende. Voor deze extra lijn moest de stad wel 45.000 euro per jaar neertellen. Vermits De Lijn haar vervoersplan dit jaar aanpast en de som maakte qua gebruik, werd beslist om de bus 22 eind dit jaar niet langer in te zetten.

Participatiemoment

De stad besliste na een participatiemoment met de inwoners van Ettelgem om een oplossing te zoeken. Er zou een beroep gedaan worden op de bus van woonzorgcentrum Riethove om de inwoners van de deelgemeenten naar Oudenburg te voeren waar ze dan de aansluiting naar Oostende konden nemen.

Intussen is dat plan afgevoerd: na overleg met De Lijn komt er nu een oplossing met flexvervoer, de vroegere belbus. “De inwoners van Ettelgem zullen die vanaf 6 januari kunnen aanvragen met stopplaatsen op de markt van Ettelgem en aan het woonzorgcentrum Bloemenhof, locatie de Vrijboom”, legt schepen van Mobiliteit Gino Dumon uit.

“En dit wordt voor de stad een hele besparing, want het zal ons niets kosten. We plannen hierover een bewonersbijeenkomst op woensdag 29 november om 19 uur in de kantine van KVK Ettelgem (Vijfwegstraat 34). Inschrijven is niet verplicht, maar wel gewenst via secretariaat@oudenburg.be.”

Buslijn 52

Ook vernamen we nieuws over de busverbinding Oostende-Brugge, lijn 52, die vanaf januari via Westkerke door Roksem zal rijden. Er waren in Roksem oorspronkelijk twee haltes voorzien langs de Brugsesteenweg: eentje aan het Biskajerplein en een aan de vroegere halte Meiboom aan de Hoge Dijken.

“Het blijkt echter niet mogelijk om daar een halte in te richten. Daarom wordt die ingepland ter hoogte van garage Schoutteet, dus enkele tientallen meter verder richting Zerkegem”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier