In heel West-Vlaanderen geen bus meer te huur voor bekerfinale

© Getty Images/iStockphoto
Laurens Kindt

Wie nog een bus wil huren om op 18 maart de bekerfinale tussen SV Zulte – Waregem en KV Oostende bij te wonen, of voor een andere uitstap, moet zich haasten.

Uit een rondvraag bij de autocarbedrijven in onze provincie blijkt dat er amper nog een bus beschikbaar is.

“18 maart? Ah nee, dat is de dag van de bekerfinale. Dan hebben we niets meer.” De meeste busbedrijven moeten niet lang nadenken wanneer ze de vraag krijgen of er nog een bus beschikbaar is om naar de Heizel te rijden. De redactie van KW contacteerde twintig verhuurders van autocars, de buit is mager.

Wie zich haast, kan bij Reisburo Vermeeren in Harelbeke nog een bus voor 50 en een bus voor 34 man op de kop tikken. Wie tevreden is met een schoolbus – tot 38 man – kan nog terecht bij Coach Partners in Roeselare. Voor het overige is alles volzet.

Had ik er honderd gehad, ik had ze ook kunnen verhuren

“Meteen nadat het verdict gevallen was en het twee West-Vlaamse ploegen waren die de finale zouden spelen, stond de telefoon roodgloeiend”, zeggen ze bij Mandel Car in Izegem. “Al onze bussen zijn voor Waregem”, klinkt het bij Transibus in Ledegem. “Bij ons zijn meer dan negentig bussen besteld en dan moet KV Oostende haar bestelling voor de VIP’s en andere genodigden nog plaatsen”, zeggen ze bij Gino Tours in Jabbeke. “Mijn zeven bussen zijn ingezet voor KV Oostende. Had ik er honderd gehad, ik had ze ook kunnen verhuren”, klinkt het bij International Tours in Oostende. “Wie nu nog geen bus heeft, die is veel te laat in gang geschoten“, besluiten ze bij Demuynck & Vansteelandt in Bellegem.

Wie toch nog last-minute vervoer wil regelen naar de Heizel, krijgt de raad om bij busbedrijven in Noord-Frankrijk of de Nederlandse provincie Zeeland te rade te gaan.

(LK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.