Fietsersbond Tielt vraagt tijdens wereldfietsdag inspanningen voor een positievere fietsbeleving

© (Foto WM)
Redactie KW

De coronacrisis en de opgelegde maatregelen deed ook in Tielt menig inwoner de fiets (her)ontdekken. Een feit dat de Tieltse fietsersbond alleen maar kan toejuichen en hopelijk er ook toe kan bijdragen dat de trend zich in de toekomst niet alleen beperkt tot recreatief fietsen maar ook meer mensen effectief de fiets zullen durven gebruiken voor het dagelijkse woon-werkverkeer.

Durven gebruiken, want uit een recent gepubliceerd rapport naar aanleiding van een publieksbevraging waaraan in oktober 24.394 Vlaamse fietsers meededen blijkt Tielt met 42,7% de betreurenswaardige zeventigste plaats van de 72 bevraagde gemeenten te bekleden. Vooral het ontbreken van een veilige fietsbeleving voor schoolgaande kinderen en ouderen is daarbij een oud zeer. Anderzijds blijkt uit de 129 ingevulde Tieltse enquêtes dat veel fietsers niet weten waar ze met hun klachten of vragen betreffende de fietsveiligheid of de fietsinfrastructuur terecht kunnen en vraagt het rapport hiermee duidelijk om een centraal meldpunt.

Om Tielt en al zijn fietsers aan te moedigen en niet op te geven, zal de Fietsersbond Tielt naar aanleiding van ‘Wereldfietsdag’ op woensdag 3 juni de boodschap ‘fijn dat je fietst’ zoveel mogelijk laten verschijnen in het straatbeeld. Daarvoor roept het ook de Tieltenaar zelf op om mee te doen met de actie. Met meerdere personen samen op pad gaan is in coronatijd uiteraard niet mogelijk, maar deze actie kan je samen in kleine (toegelaten) bubbels maar ook perfect alleen uitvoeren. Dat kan met sjablonen en krijtverf, maar ook gewoon door met een krijtje in de hand de boodschap op fietspaden te schrijven.

Heeft u zelf uw ‘fijn dat je fiets’-boodschap aangebracht op een fietspad, mag u hiervan steeds een foto versturen naar: tielt@fietsersbond.be

(WM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier