Wervik en Geluwe promoten fietszone die eigenlijk nog niet afgewerkt is

In de Leopoldstraat is het eenrichtingsverkeer met de invoering van de fietsstraat omgedraaid.© LVW
In de Leopoldstraat is het eenrichtingsverkeer met de invoering van de fietsstraat omgedraaid.© LVW
Redactie KW

De invoering van de fietszone in Wervik en Geluwe gaat gepaard met een grote opvallende campagne. In de straten hangen sinds dinsdag kleurrijke vlaggen met daarop een rij fietsers en de boodschap ‘bedankt chauffeur om achter ons te blijven’.

Tijdens de ochtendspits worden aan de Leiebrug aan de Fransen die Wervik binnenrijden flyers uitgedeeld met de uitleg over de fietszone en zone 30 gevisualiseerd. Het is in de fietszone evenwel nog allemaal verre van compleet. Ter bescherming van de fietsers in de tegenrichting, komen er nog paaltjes in sommige straten. Zoals in de Koestraat en Duivenstraat maar de paaltjes ontbreken er nog. “De paaltjes zouden in de loop van volgende week worden geplaatst”, zegt schepen van Mobiliteit Bart Pynket. “De thermoplasten op het wegdek met de grote extra aanduidingen van de fietszone komen er vrijdag.”

De rijrichting in de Sint-Jorisstraat en Leopoldstraat is omgedraaid. De Scherpenheuvelstraat is voortaan één richting. De bewoners van alle straten in de fietszone kregen vorige week van de stad ook een brief. (EDB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.