Fietsers krijgen hartelijk applaus bij Menenpoort

© (Foto TP)
© (Foto TP)
Redactie KW

“Bravo voor de velo!” Elke fietser kreeg donderdag tussen 7.30 en 8.30 uur felicitaties en een applaus van de Ieperse Fietsersbond in de Frenchlaan bij de Menenpoort op Nationale Applausdag en Wereldfietsdag.

Het is de derde keer dat fietsers in Ieper op deze manier aangemoedigd worden. Er komt telkens een andere ‘applausplek’ aan bod. Nu koos de Fietsersbond voor de startplaats van voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem.

“We zagen enkele beschaamde, maar vooral veel lachende gezichten: de fietsers zijn blij dat we voor hen supporteren”, zegt Johan Vanhaverbeke, voorzitter van de Fietsersbond. “Er werd bijna voortdurend geapplaudisseerd, want dit is een belangrijke toegangsweg voor fietsers richting werk en school. De fietsinfrastructuur moet wel beter: het kruispunt, de smalle doorgang en voorbijstekende wagens leveren soms gevaar op. We blijven pleiten voor goede fietswegen, zodat fietsen plezant en veilig kan.”

Ook Lieven Calis, directeur van de nabijgelegen basisschool Sint-Jozef, was aanwezig. “Zulke bewustmakingsacties zijn noodzakelijk”, vertelt Lieven. “Onze school organiseerde een paar dagen geleden ook een actie: de leerlingen vormden een fietsslang langs onveilige plaatsen in de buurt om onszelf, buurtbewoners en beleidsmakers te sensibiliseren.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten