Zo woont Nele Tassaert: “Ik ben een echt stadsmens”

Nele Tassaert in haar woning in Kortrijk. © JA
Redactie KW

Nele Tassaert (40) woont samen met haar man Bart Vanhoutteghem (42) en zoon Jules (8) in het centrum van Kortrijk. Achter de gevel van het pand uit 1890 kom je in een mix van klassiek, modern en lounge terecht.

“We kochten het huis in 2005 en hebben er eerst vijf jaar in gewoond voor we besloten om te verbouwen. Het was dat of verhuizen buiten de stad maar ik ben een echt stadsmens. Je hebt hier alles bij de hand en er is altijd wel iets te doen.”

Erfgoed

“Ik droomde van een grote keuken, die heb ik dankzij de verbouwingen gekregen. Het voorste deel van het huis is nog steeds klassiek ingericht. Het behoort ook tot Bouwkundig Erfgoed. Er is de eetkamer met donker hout en paarse tinten voor etentjes met gasten. De keuken en de zitruimte achteraan zijn strak en modern en vorig jaar hebben we boven kunnen uitbreiden met een poolhouse. De zomers zijn heerlijk op ons zonnig terras met zwembad.”

Archieffoto’s

“In de leefruimte hangen twee uitvergrote foto’s van dia’s die we vonden in het stadsarchief van Kortrijk. Er hangt ook een werk van kunstenaar Kris Seynhaeve uit Wevelgem, het stelt de tijdlijn van onze levens voor.”

(Jasmien Aernout)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.