Zijn tickethouders hun geld kwijt? Twee weken voor start W-Festival in Oostende kondigt organisatie faillissement aan

Het festival vond plaats op een toplocatie in Oostende. © Maxance Decot
Bert Vanden Berghe

Met een boodschap op hun sociale media kondigt het W-Festival in Oostende het faillissement aan. Het festival met kleppers Bonnie Tyler, Fischer-Z, 2 Unlimited en Kid Creole & The Coconuts wordt dus afgelast.

“Na jaren ploeteren kondigen we met een zwaar hart aan dat we het faillissement aanvragen”, is sinds vanmorgen te lezen op de website van het W-Festival. Als oorzaak wijzen ze naar de impact van de coronapandemie en het faillissement van hun ticketprovider in 2022, maar ook de tegenvallende verkoop van de tickets dit jaar. Vorige week kondigden ze evenwel nog aan dat de combitickets voor zaterdag en zondag uitverkocht waren. Verder bedankt de organisator, die telefonisch voorlopig niet bereikbaar is, nog alle partners en het publiek.

Terugbetaling?

“We ondernemen nu de nodige stappen om het faillissement zo vlot mogelijk te laten verlopen”, lezen we verder nog. Wellicht zullen eerst de leveranciers uitbetaald worden, dus is het afwachten of ook tickethouders vergoed zullen worden. Er wordt in elk geval voorlopig geen gewag gemaakt van een eventuele terugbetaling.

Het W-Festival bestaat al sinds 2016. Na passages in Wortegem en Waregem palmt het muziekevent al sinds 2021 het Klein Strand van Oostende in, vlakbij de Montgomerykaai en Albert I-promenade. De line-up staat doorgaans drie dagen lang vol met de beste nationale en internationale artiesten van de jaren ’80 en ’90. Vorig jaar verwachtte de organisator nog zo’n 30.000 mensen. Hoeveel mensen er gedupeerd zijn is nog niet duidelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier