Zes jaar cel voor verkeerscrimineel uit Oostende met ellenlang strafregister

Timothy Dupont

Een 42-jarige Oostendenaar kreeg van de Brugse politierechter een effectieve celstraf van zes jaar.

Een echte verkeerscrimineel. Zo kan Glenn H. (42) uit Oostende wel genoemd worden. Zijn strafregister telt ondertussen 15 bladzijden en maar liefst 66 veroordelingen. Maar dat houdt de veertiger niet bepaald tegen. Want dinsdagmorgen moest hij zich nog maar eens in de Brugse politierechtbank verantwoorden.

Glenn H. werd afgelopen zomer op 23 juli door de politie van Oostende tegen gehouden. Hij reed onder invloed van amfetamines en voor de zoveelste keer negeerde hij een rijverbod. Bovendien was hij met de wagen van zijn toenmalige vriendin op pad. Zij werd ook gedagvaard omdat ze hem haar auto had toevertrouwd terwijl ze wist dat hij niet mocht rijden.

De vrouw was de enige die – vanuit de gevangenis weliswaar – naar de rechtbank was afgezakt. Glenn H. liet zich door een advocaat vertegenwoordigen. “Hij stal die auto om ermee te rijden. Ik gaf daar helemaal geen toestemming voor”, zei zijn ex-vriendin. De politierechter geloofde haar en sprak haar uiteindelijk vrij.

Hoge boete

Maar voor Glenn H. viel het juridische kapblok wel. De politierechter veroordeelde de man tot een effectieve gevangenisstraf van in totaal zes jaar. Daarnaast kreeg hij ook een boete van 16.800 euro en een rijverbod van vier jaar. Door zijn problematiek verklaarde de rechter het ook levenslang ongeschikt om te rijden. Het parket vroeg om de wagen verbeurd te verklaren, maar omdat de auto van zijn toenmalige vriendin was ging de rechter daar niet op in. (Tim Lescrauwaet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.