Woensdag opent nieuwe Okay Oudenburg

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Nadat de geplande opening op 1 april noodgedwongen moest worden uitgesteld, gaan de deuren van de nieuwe Okay-winkel op woensdag 6 mei eindelijk open. Iets waar niet alleen veel Oudenburgenaars naar uitkijken maar ook het personeel. “We zijn zo blij als een kind dat voor het eerst naar school gaat”, lacht storemanager Kelly Dobbelaere.

“De opening van 1 april stond al een tijd gepland. Dat zou met een grote receptie met hapjes en drankjes voor genodigden en klanten gepaard gaan. Maar het virus heeft er anders over beslist. Nu kunnen we zo’n grote receptie niet op een goede en veilige manier begeleiden”, zegt Kelly Delannoy, coach verkoop in de regio.

“Het uitstellen van de opening was een weloverwogen beslissing. Met de uitbraak van corona was het alle hens aan dek in de andere winkels. We konden het niet maken om bijvoorbeeld in Eernegem, Gistel of Jabbeke mensen weg te halen om hier aan de slag te gaan”, stelt de coach nog. “Daarom werd de opening uitgesteld en kunnen we nu deze nieuwe Okay goed voorbereid openen en onze klanten de beste service geven.”

In Okay Oudenburg gaat een team van tien vaste medewerkers en een tiental jobstudenten aan de slag. Het vaste personeel bestaat uit Kelly Dobbelaere, die storemanager is, Sofie Braet, Bram Declerck, Dorine Declerck, Sofie Heyvaert, Sandra Quyo, Djamela Redoutey, Silke Strubbe, Ingrid Titeca en Deborah Vandevelde. De jobstudenten zullen vooral op woensdagnamiddag, zaterdag en tijdens de vakanties ingezet worden.

Ervaring

Kelly Dobbelaere (34) groeide op in Ettelgem. Ze woont er nu in de Klokkeput met haar partner Jelle Helsmoortel en hun kinderen Thibe en Lieze. Ze heeft al heel wat ervaring in de verkoop van voeding. “Na mijn middelbaar heb ik een jaar kleuteronderwijs gevolgd. Ik ben dan op 19-jarige leeftijd begonnen bij Spegelaere waar ik al een drietal jaar jobstudent was. Ik kreeg dan de kans om voor Colruyt te gaan werken en heb vijf jaar in de supermarkt in Sint-Andries gestaan”, schetst Kelly het begin van haar carrière.

“Na de geboorte van mijn zoontje was Okay Jabbeke geopend en ben ik naar daar verhuisd. En daarna volgde de winkel in Eernegem waar ik sinds oktober 2019 storemanager was”, gaat Kelly Dobbelaere verder. “Toen ik in Jabbeke werkte, kreeg ik bijna dagelijks van klanten de vraag wanneer er eindelijk een vestiging in Oudenburg zou komen.”

“Ik heb dat toen eens gemeld aan onze regiomanager. En het management had er blijkbaar oren naar. Ik ben dan ook, samen met mijn team, erg blij dat de winkel in Oudenburg er nu is. En ik ben extra trots om de winkel zelf te kunnen openen”, glundert Kelly. “We zijn zo blij als een kind dat de eerste keer naar school gaat.”

Volwaardig team

“Mijn taak als storemanager bestaat er in de eerste plaats in ervoor te zorgen dat we een goed team zijn, dat er een goede sfeer hangt. Ik maak de werkplanning op waarbij ik probeer rekening te houden met iedereen. Ik weet uit ondervinding hoe fijn dit is. Maar iedereen moet wel polyvalent zijn en dus in elke afdeling inzetbaar.

“Verder is het ook mijn taak om nieuw personeel op te leiden. Dat is allemaal nodig om tot een volwaardig team te komen, waar iedereen zich voor 100 procent inzet ten behoeve van onze klanten”, legt storemanager Kelly uit.

De beste service

“De opening van onze nieuwe Okay gebeurt jammer genoeg niet zoals we het hadden gewild. Er is dus geen receptie, er zullen geen degustaties zijn en de regels zullen gelden zoals in de andere winkels: slechts een aantal karren, die telkens worden ontsmet en ter beschikking gesteld worden en voldoende afstand houden.”

“We zullen ook allemaal een mondmasker dragen. En we vragen de klanten uitdrukkelijk om de goederen die ze vastnemen ook effectief te kopen en dus niet terug te plaatsen. Dat alles zullen we goedmaken met de beste service”, besluit Kelly Dobbelaere die nog een pluim heeft voor haar regiomanager Olivier Devos en in Oudenburg nog een tijd op de hulp van coach Kelly Delannoy mag rekenen. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier