Wie ziet brood in een EK-dorp? Gemeente Beernem zoekt initiatiefnemers voor voetbalfeest

De Rode Duivels brengen veel volk op de been. Dat illustreert alvast dit beeld van de Markt van Oedelem. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Deze zomer nemen de Rode Duivels opnieuw deel aan een internationaal kampioenschap. Om van het Europees kampioenschap opnieuw een feest voor jong en oud te maken, lanceert het gemeentebestuur van Beernem een rondvraag bij verenigingen en ondernemers. “We willen vooral te weten komen of er opnieuw interesse is om iets rond dit voetbalfeest te organiseren”, zegt schepen van Sport en Cultuur Patricia Waerniers (CD&V).

Van 14 juni tot en met 14 juli vindt het EK voetbal plaats in Duitsland. De Rode Duivels zijn gekwalificeerd en spelen alvast een wedstrijd in de groepsfase op 17 juni, 22 juni en 26 juni. Tijdens het WK voetbal in Qatar in 2022 werd er een heus voetbalfeest georganiseerd op de Markt van Oedelem, en daarop mikt het gemeentebestuur ook dit jaar.

“We lanceren alvast een oproep om de interesse bij verenigingen en ondernemers op te lijsten”, vertelt schepen Patricia Waerniers. “Zowel op de Markt van Oedelem, aan het evenementenplein bij OC De Kleine Beer, op het stationsplein of aan Pelderijn in Sint-Joris kan er iets georganiseerd worden. We kiezen ervoor om geen concessie open te stellen, maar willen meerdere initiatieven de kans geven.”

Het gemeentebestuur wil ook de samenwerking tussen lokale verenigingen en ondernemers aanwakkeren. “Vorige keer ontstond een fijn evenement waar meerdere mensen zich achter schaarden. Het zou leuk zijn om de geïnteresseerden opnieuw rond de tafel te krijgen, zodat we de ideeën op elkaar kunnen afstemmen. Sowieso gaat het telkens om evenementen op publiek domein, waardoor we toelating moeten geven.”

Vóór 1 maart

De schepen hoopt dat er heel wat initiatieven uit de bus komen, want volgens Waerniers zorgt zo’n evenement telkens weer voor een voetbalfeest. “De sfeer en ambiance bij zo’n initiatief waarbij we allemaal samen supporteren voor de Rode Duivels, is telkens weer top. Dat we lokale ondernemers en verenigingen hierbij kansen geven om ideeën en plannen uit te werken, is een enorm pluspunt. We kijken er nu al naar uit”, besluit de schepen.

Geïnteresseerden kunnen hun idee vóór 1 maart indienen via het e-loket van de gemeente.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier