West-Vlamingen palmen Bobbejaanland in voor eerste Yesterdayland

Onze eigen PADI, samen met de Nederlandse groep Luv. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Onder een stralende zon werd afgelopen weekend de eerste editie van Yesterdayland in Bobbejaanland georganiseerd. Een kleine 12.000 mensen, waaronder heel wat West-Vlamingen zakten af om het muziekfestijn én het attractiepark te bezoeken. Onze PADI was erbij en ook hij liet zich onderdompelen in de gezellige sfeer.

Voor een aantal West-Vlaamse fans begon de dag met een valse noot. Minstens één bus kwam niet opdagen, waardoor een volledig groep die online een ticket had besteld geen vervoer had. Sommigen kropen dan maar zelf achter het stuur om er toch maar bij te kunnen zijn.

Claire Desmet uit Bissegem, Peter Naessens uit Gent, Nancy Lavaert uit Wevelgem en Ferdy Huysentruyt uit Wevelgem.
Claire Desmet uit Bissegem, Peter Naessens uit Gent, Nancy Lavaert uit Wevelgem en Ferdy Huysentruyt uit Wevelgem.© PADI

Wat uitgave één van Yesterdayland zelf betreft: een eerste editie vertoont altijd schoonheidsfoutjes. Maar de meeste bezoekers merkten amper iets van de kleine problemen. Dat bepaalde artiesten niet op het voorziene uur op het podium verschenen kan altijd gebeuren, zeker als de planning ietwat wijzigt. Toch mochten de zeven podia in openlucht en de overdekte loods heel wat bezoekers verwelkomen.

Eveline en tweelingzus Delphine Rommel uit Ingelmunster, samen met de bekende internationale artiest Tony Christie.
Eveline en tweelingzus Delphine Rommel uit Ingelmunster, samen met de bekende internationale artiest Tony Christie.© PADI

De locatie van The Movie Arena/Op Volle Toeren was zelfs veel te klein om alle fans of toekomstige fans van Frans Bauer te kunnen laten meegenieten. Het was niet enkel subtropisch warm, maar ook niet iedereen kon binnen om de liedjes van Frans mee te zingen. Na zijn show kwam de Nederlandse schlagerkoning gewoon naar buiten gewandeld tussen het publiek, begon hij knuffels te geven en liet hij mensen naar hartelust een selfie of foto nemen. “Dat is de liefste zingende Nederlander die ik ken“, hoorden we een mevrouw zeggen.

Antoon Gheysens (links) uit Hooglede en Paul Vandenbussche uit Roeselare. Waarom we hier zijn ?
Antoon Gheysens (links) uit Hooglede en Paul Vandenbussche uit Roeselare. Waarom we hier zijn ? “Omdat we echte muziekliefhebbers zijn”, zegt Antoon.© PADI

Onder de vele artiesten die op Yesterdayland het beste van zichzelf gaven, vonden we ook heel wat bekende namen terug. Denk maar aan Johnny Logan, Ellen Foley, Ladies of Pop, Tony Christie, The Rubettes, Boney M., Sam Gooris, Oscar Harris, Vader Abraham (en zeven zonen die hij uit de zaal haalde), Luv (uit Nederland), The Troggs, The Fortunes, Abba Gold Europa, The Bee Gees Tribute, Guy Neve of Lisa Del Bo. In zijn ‘eigen’ attractiepark mocht Bobbejaan Schoepen ook niet ontbreken en voor deze show tekenden Barbara Dex en Jan De Smet.

Suzy Desimpel en partner Luc Verbiest uit Meulebeke.
Suzy Desimpel en partner Luc Verbiest uit Meulebeke.© PADI

Volgens onze verkregen informatie komt er ook in 2018 een Yesterdayland, die dan hopelijk eveneens onder een stralende zon kan plaatsvinden. Uitgave één was al een topper, maar kan nog beter. Allerlei tekortkomingen zullen ongetwijfeld grondig besproken worden, maar zo’n eerste uitgave of een compleet nieuw project uit de grond stampen vergt ontzettend veel durf en moed. Proficiat alvast aan de organisatie én op naar nummer twee in augustus volgend jaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.