West-Vlamingen zien De Bruyne, Vertonghen en De Ketelaere als beste collega’s

Met welke Rode Duivel zou jij graag eens samenwerken? © Wikimedia/Belga
Redactie KW

Binnenkort zal 1 op de 10 West-Vlamingen samen met collega’s kijken naar de EK-matchen van onze Rode Duivels, onder het goedkeurend oog van hun werkgever. Dat blijkt uit een kleinschalig onderzoek van uitzendbureau Tempo-Team. Daarnaast zijn de bevraagde West-Vlaamse werknemers het erover eens dat Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen en Charles De Ketelaere de tofste voetballers zijn om dagelijks mee samen te werken.

Er staat een stevige sportzomer voor de deur en die start straks met de aftrap van het EK voetbal. De wedstrijden van de Rode Duivels zorgen steeds voor massale kijkcijfers en dat zal ook nu niet anders zijn, ook al vallen de wedstrijden voor sommigen tijdens de werkuren. Tien procent van de West-Vlaamse werknemers zullen die gelegenheid grijpen om een soort van teambuilding in te plannen, door samen met hun baas en collega’s naar de matchen te kijken, al dan niet in supportersoutfit.

“Een EK of WK mét Belgen is een goed moment om een teambuilding te organiseren”, zegt Wim Van der Linden van Tempo-Team. “Mensen zijn goed gezind en gaan eens uit de bol bij een goal van de Belgen. Zo leren collega’s elkaar ook op een andere manier kennen.” Zeven procent van de bevraagden spreekt zelfs buiten het werk af met collega’s om te supporteren voor de Belgische nationale ploeg.

Ook tijdens het werk zal hier en daar de televisie of de livestream toch op staan, zo blijkt. Eén op acht West-Vlamingen geeft toe dat ze tijdens het werk gewoon stiekem of met één oog naar de match van de Rode Duivels zullen kijken, terwijl ze doorwerken.

Courtois liever niet

Tijdens de matchen wordt al snel eens gespeculeerd over de persoonlijkheid of attitude van de verschillende voetballers. Van al onze Rode Duivels zouden de West-Vlamingen in het onderzoek het liefst Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen en Charles De Ketelaere als collega verwelkomen. Opvallend: meer dan een derde van de bevraagden zien Thibaut Courtois dan weer liever niet als nieuwe aanwinst in hun team.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier