Restaurant Grill De Vette Os in Veurne is een opvallende nieuwkomer in Gault & Millau en scoort meteen 13/20

Krist Sinnaeve en Nathalie Pype zijn blij verrast met de beoordeling in de gids van Gault & Millau.
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Tot hun complete verrassing krijgen Nathalie Pype (52) en Krist Sinnaeve (54) met hun restaurant Grill De Vette Os in Veurne als nieuwkomer een score van 13/20 in de restaurantgids Gault & Millau. Zij vertegenwoordigen de tweede generatie van een familiezaak die al meer dan veertig jaar vasthoudt aan het klassieke concept. Waar ze vooral aan vasthouden, is hun filosofie dat kwaliteit en vriendelijkheid primeren.

“We zijn natuurlijk supertevreden”, glunderen Nathalie en Krist. “Een erkenning krijgen, is altijd leuk. Toch zijn we ook een beetje verbaasd, omdat onze zaak vooral bekend is als een ‘volks restaurant’ met een no-nonsensekeuken. Maar ook daarin kan je jezelf onderscheiden door producten van topkwaliteit te leveren. Dat doen we onder meer door zeven soorten gerijpt rundvlees aan te bieden dat we vier à vijf weken laten rijpen in onze eigen rijpingskast. Dat resulteert in een unieke smaak van het beste vlees van ons West-Vlaams rood, Spaanse Rubia Gallega, Holsteiner en Japanse Wagyu… Onze klanten komen ook voor ons Iberico-zwien met pickelsaus, onze mergpijpjes, de Nieuw-Zeelandse lamskroontjes en onze verse frieten die we bakken in ossenwit. Met die frieten zijn we begonnen tijdens de coronalockdown, als afhaalgerecht, maar de klanten reageerden er heel positief op. We hebben nu speciaal iemand in dienst die de frieten voorbakt. En daar hoort uiteraard ook verse mayonaise bij.”

“Eigenlijk moeten we deze pluim op de hoed van al onze medewerkers steken. We werken met een jong team dat elkaar stimuleert en zich écht inzet. Als je op restaurant gaat, is dat een totaalbeleving voor de klant. En dat vertaalt zich in vele kleine dingen. Niet enkel het lekkere en kwalitatieve eten, maar ook de vriendelijkheid van het personeel is belangrijk. Ook de poetsman die er elke dag voor zorgt dat alles spic&span blinkt, verdient een dikke pluim. En iedereen wil ook gezellig en aangenaam tafelen. Daarom investeren we ook in een interieur waarin mensen zich thuisvoelen, met bloemen, planten, leuke accessoires…”

Restaurant Grill De Vette Os in de Zuidstraat 1, Veurne is open op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag van 18.00 tot 01.00 uur en op zondag van 12.00 tot 14.00 uur en 18.00 tot 01.00 uur. Tel. 058 31 31 10 – info@grilldevetteos.behttps://grilldevetteos.be/index.html.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier