Jong Keukengeweld bij Restaurant Pauline. Geniet van een driegangenmenu aan een voordelige prijs

Chef Marie Pieters © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Dankzij Jong Keukengeweld, een initiatief van Horeca Vlaanderen, kunnen jongeren van 18 tot en met 35 jaar online een plekje reserveren bij topchefs. Ook in Kortrijk kan je genieten van een driegangenmenu aan een voordelige prijs. Restaurant Pauline aan de Gentsesteenweg verwelkomt je voor slechts 67 euro, met aangepaste dranken.

Jong Keukengeweld verenigt al meer dan tien jaar jonge topchefs die Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren brengen. “We vinden dat gastronomie voor iedereen toegankelijk moet zijn”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. Jong Keukengeweld vindt plaats van 1 oktober tot 10 november.

In eigen huis

Pauline was de grootmoeder van chef Marie Pieters, waarnaar het restaurant vernoemd is. Marie werkt intussen ruim tien jaar als kok en wist al van bij de start van haar carrière dat ze een eigen zaak wilde. “Restaurant Pauline is een restaurant dat warmte uitstraalt en waar stijfheid niet aan de orde is. We ontvangen mensen hier in ons eigen huis, wat meteen voor de nodige portie gezelligheid zorgt.”

Op het menu onder Jong Keukengeweld staan als voorgerecht Noordzeekrab, rammenas en vadouvan, als hoofdgerecht fazant met een gamma van pompoenvariëteiten en als dessert hazelnoot, praline en chocolade. “Alle gerechten die we hier serveren, liggen me nauw aan het hart én eet ik zelf ook graag. Er zit bijna altijd iets Belgisch of Frans in, maar met enkele avontuurlijke uitspattingen.”

“Het creatieve proces, daar ben ik non-stop mee bezig. Wat voor mij heel belangrijk is bij het opstellen van een nieuw menu, dat is de interactie met mijn team. Ik vind hun inbreng en visie heel belangrijk. Ik hoor graag van de mensen rondom mij wat beter kan, wat minder goed is, … Ook met feedback van de klanten ga ik aan de slag. Op die manier krijg je gerechten echt op punt.”

Reserveren bij Restaurant Pauline kan via deze link.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier