Ondanks vele regen trapt Turbo Alive Band feestelijkheden in ‘t Straatje tijdens Sinksen af met een knaller

Ondanks het druilerige weer trok de Turbo Alive Band toch een aanzienlijke menigte richting ‘t Straatje. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Tijdens de Sinksenfeesten in Kortrijk viel de eer om de feestelijkheden te openen te beurt aan de Turbo Alive Band. De band stond gepland om de spits af te bijten in ‘t Straatje, een gezellige straat in het centrum van Kortrijk die tijdens het festival een magneet is voor feestgangers. Helaas gooide het weer roet in het eten. Een halfuur voordat de band moest optreden, begon het te regenen. En de buien hielden sindsdien niet meer op.

Ondanks het druilerige weer trok de Turbo Alive Band toch een aanzienlijke menigte. Muziekliefhebbers lieten zich niet afschrikken door de regen en zochten beschutting onder paraplu’s en afdakjes terwijl ze genoten van de energieke covers die de band bracht. Het was duidelijk dat de muzikale passie van de band het publiek in beweging bracht, zelfs al werden ze nat tussen pot en pint.

Veel goesting

Pieter Nuyttens, een van de bandleden, sprak voorafgaand aan het optreden zijn enthousiasme uit. “We hebben er ongelofelijk veel goesting in. Hopelijk blijft het droog, maar we pakken het gelijk het komt. Regen of niet, het wordt sowieso een topavond.” Deze positieve houding weerspiegelde zich in de performance van de band, die ondanks de regen een onvergetelijke show neerzette.

Het publiek was evenmin van plan om de regen hun feestvreugde te laten bederven. Gewapend met regenjassen en poncho’s dansten en zongen ze mee met de bekende hits die de Turbo Alive Band coverde. Ook Ruth Naessens (38) zakte speciaal af naar Kortrijk om de band aan het werk te zien. “Ik heb ze een aantal jaren geleden al eens mogen bewonderen en vond ze toen heel goed. Ze hebben deze avond ook prachtig ingezet ondanks het slechte weer dus we kijken positief vooruit naar de volgende dagen.”

Vervolg

Later vrijdagavond volgen nog Mantis, Stereo Troopers en Nadiem Shah in de Burgemeester Reynaertstraat (’t Straatje onder de uitgaanders, red.). De festiviteiten worden zaterdagochtend om 4 uur afgesloten en hervatten om 15.30 uur.