Laatste kans om je Sinksen-bekers in te ruilen

Feestgangers genoten afgelopen weekend niet alleen van een bruisende sfeer, maar droegen ook hun steentje bij aan een groenere toekomst. © Stad Kortrijk
Redactie KW

Feestgangers genoten afgelopen weekend niet alleen van een bruisende sfeer, maar droegen ook hun steentje bij aan een groenere toekomst. Maar liefst 330.000 herbruikbare bekers hebben ervoor gezorgd dat de Sinksenfeesten opnieuw op een duurzame manier verliepen. Dit jaar werd er ook voor het eerst gebruikgemaakt van een waarborgsysteem voor herbruikbaar cateringmateriaal bij de eetkraampjes, zodat het totaal aantal herbruikbare items oploopt tot 540.000.

Vond jij nog een vergeten beker of eetbakje in je jas of onder je bed? Goed nieuws. Stad Kortrijk organiseert opnieuw twee terugbrengmomenten voor herbruikbare bekers en cateringmateriaal. “Vorig jaar konden we op die manier nog zo’n 900 bekers recupereren”, klinkt het.

Kom langs op woensdagmiddag 22 mei tussen 13 uur en 16 uur of donderdagochtend 23 mei tussen 9 uur en 12.30 uur in het stadhuis (balie 10). Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Elke herbruikbare beker geeft recht op 1 euro waarborg. Herbruikbaar eetmateriaal geeft recht op 3 euro waarborg, een spork op 0,50 cent en een pitcher (kan) op 5 euro.

Let wel: enkel de herbruikbare bekers en het cateringmateriaal van de afgelopen editie kunnen worden ingeruild.