Louise Timperman uit Desselgem brengt Gusto naar Gent

Camille van Hulle (Blankenberge), Bram Maes (De Panne) en Louise Timperman (Desselgem) organiseren Gusto. © gf
Glen De Waele
Glen De Waele Medewerker KW

Op zondag 19 november is er goed nieuws voor de inwoners van Gent en omstreken met een voorliefde voor de Italiaanse cultuur. “Samen met mijn collega-organisatoren, Camille Van Hulle (21) uit Blankenberge en Bram Maes (20) uit De Panne, breng ik de historische Sint-Pietersabdij in Gent tot leven met een Italiaans paradijs genaamd Gusto”, zegt Louise Timperman (21) uit Desselgem.

Van 11 tot 21 uur belooft het een dag vol Italiaanse lekkernijen, ambachten en muzikale hoogtepunten te worden. “Mijn passie voor de authentieke Italiaanse cultuur komt tot uiting in elk aspect van Gusto”, aldus Louise.

De Gusto Mercato nodigt bezoekers uit om authentieke Italiaanse producten te ontdekken, variërend van olijfolie tot handgemaakte sieraden. “Vinotage uit Kortrijk zal Italiaanse wijnen aanbieden, terwijl Limoncello de Filleto uit Amsterdam ambachtelijke limoncello presenteert. Het Gusto Ristorante, met bijdragen van Ital Mangia uit Gent, zal traditioneel bereide Italiaanse lekkernijen en specialiteiten serveren”, zegt Camille Van Hulle.

Gepassioneerd publiek

Het evenement biedt niet alleen een kans voor bezoekers om een stukje Italië mee naar huis te nemen, maar ook lokale ondernemers met Italiaanse producten krijgen de gelegenheid om hun waren te presenteren en te verkopen aan een gepassioneerd publiek. “We willen een brug slaan tussen de West-Vlaamse gemeenschap en de rijke Italiaanse cultuur”, voegt Bram Maes toe.

In een speciale knutselhoek voor kinderen kunnen de kleintjes zich creatief uitleven met unieke pastaknutselwerkjes, waarbij de Italiaanse traditie op een speelse manier wordt geïntroduceerd.

Winetasting

Het hoogtepunt van Gusto zal een winetasting-workshop zijn, verzorgd door Vinotage uit Kortrijk, waar deelnemers kennismaken met elf karakteristieke Italiaanse wijnen. “Slechts 14 plaatsen zijn beschikbaar voor deze exclusieve workshop, dus het wordt een intieme ervaring waarin deelnemers inzicht krijgen in de verscheidenheid aan druivensoorten uit Italië”, legt Camille uit.

Terwijl bezoekers genieten van de heerlijke gerechten in het Gusto Ristorante, zullen ze betoverd worden door muzikale talenten. “De bekende operazanger Artur Rozek brengt de meest iconische Italiaanse operaliedjes tot leven. The Voice-deelnemers van 2022, Fleur en Josse, voegen daar tijdloze klassiekers aan toe met Italiaanse flair”, besluit Louise. (GD)

Gusto, op zondag 19 november, van 11 tot 21 uur in de Sint-Pietersabdij in Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier