Kinderen baas op de tweede carnavalsdag in Oostende

Ondanks het slechte weer daagde er heel wat volk op. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Prins Sheba en Prinses Pink Lady hebben hun eerste dag van de driedaagse van het carnavalsweekend in Oostende overleefd. Zaterdag stond volledig in het teken van de kinderen met een kindercimateirsestoet door de binnenstad en een mini-kloeffeworp. Ondanks de regen kwam er toch heel wat volk opdagen.

Het carnaval in Oostende draait op volle toeren. Om 13 uur opende de feesttent waar kinderen zich konden laten schminken. De kindercimateirestoet trok dit jaar al voor de 68ste keer door de starten van de badstad. Dat ging gepaard met een regenbui nu en dan. Toch kwam heel wat volk opdagen voor de optocht. Zo’n twintig wagen en groeperingen namen aan de kindercimateirestoet deel.

Vrijdagavond werd de verbranding van Tjannie Carbon – die staat voor alles wat slecht is – uitgesteld naar zaterdag. Maar ook zaterdag bleken de weergoden het carnaval in Oostende niet goed gezind. “Met dit weer is het onverantwoord om de popverbranding te laten doorgaan”, zegt Glenn Dangreau, voorzitter van de Orde van de Kloeffe. “We ondernemen een nieuwe poging op zondag na de grote stoet.”

Na de optocht volgde traditioneel een mini-kloeffeworp. Prins en Prinses Carnaval gooiden samen met de Jeugdprins en -Prinsessen en Prins en Prinses Derde Leeftijd zakken snoep vanaf het grote podium de menigte in. Op de Kloeffeworp waren zo’n vierhonderd mensen aanwezig. De carnavalisten vieren zaterdagavond verder in de omliggende horecazaken.

Zondag – de laatste dag van de driedaagse – volgt een grote stoet. Die vertrekt om 15 uur vanaf het Petit Paris richting de Alfons Pieterslaan. Daarna gaat het richting de Vindictivelaan langs de Visserskaai om te eindigen ter hoogte van het Zeeheldenplein. Om 16.30 uur is er de grote Kloeffeworp op het Vissersplein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier