Geniet vrijdag van een gratis voorstelling van de film ‘Onze Natuur’ in Diksmuide

Guido Vandenbroucke nodigt iedereen uit op de algemene vergadering van Natuurpunt IJzervallei, waar de film ‘Onze Natuur’ gratis wordt aangeboden. © Annie Callewaert
Redactie KW

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering op vrijdag 24 februari trakteert Natuurpunt IJzervallei de aanwezigen op een gratis voorstelling van de alom geprezen film Onze Natuur in CC Kruispunt in Diksmuide.

“Ieder jaar houdt Natuurpunt IJzervallei een algemene vergadering waarop de laatste nieuwtje over onze afdeling, de realisaties en de toekomstplannen worden uitgelegd. Alle feiten en cijfers worden nauwgezet aan de aanwezigen voorgesteld”, vertelt Guido Vandenbroucke, bestuurslid van Natuurpunt IJzervallei en conservator van De Blankaart. “Dit jaar willen we daar iets extras aan toevoegen. Met Natuurpunt werkten we mee aan de realisatie van de film Onze Natuur en dus besloten we om deze film gratis aan te bieden aan de aanwezigen op de jaarvergadering. Na de cijfers en de feiten wordt naadloos overgegaan tot de voorstelling.”

Respect voor onze natuur

De film is een realisatie van productiehuis Hungaria die gedurende drie jaar de natuur in ons land filmde. “Onze Natuurpuntvrijwilligers en medewerkers toonden de filmcrew waar ze de mooiste opnames konden maken van alle plant- en diersoorten en begeleidden hen op het terrein”, vertelt Guido Vandenbroucke. “Het resultaat ‘Onze Natuur, De Film’ is een natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin geworden, vol verhalen over bekende en onbekende dieren en planten waar men met verwondering naar kijkt. Het doel is om die de liefde en het respect voor onze natuur te vergroten.

Een must-see

De film is niet enkel een ode aan de natuur in ons land, maar ook aan alle mensen die ervoor zorgen. Een must-see voor iedereen die met de natuur begaan is. Dankzij de 48.000 vrijwilligers van Natuurpunt en de 133.000 gezinnen die lid zijn, is die prachtige natuur er vandaag nog om in beeld te brengen. Verteller in de film is Matteo Simoni en de muziek komt van Dirk Brossé.” (ACK)

Iedereen is welkom en de toegang is volledig gratis. Wie dat wil kan achteraf nog wat napraten. De film Onze Natuur op vrijdag 24 februari om 19.30 uur in CC Kruispunt in Diksmuide. Meer info over Natuurpunt IJzervallei en De Blankaart kan via de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier