Dappere Okra Trappers gezegend de weg op

© GST
© GST
Redactie KW

32 Okra-fietsers stonden op het Sint-Elooisplein klaar voor de start van hun eerste fietstocht sinds lang tijd. De fietsgroep van het trefpunt Ruddervoorde, die omgedoopt werd tot Dappere Okra Trappers, had priester Rik Verbeke uitgenodigd om bij de start van het fietsseizoen alle fietsen en fietsfanaten te zegenen.

Na de verwelkoming van de fietsende leden door teamleider Freddy Van Ackere en een passend woordje van priester Rik Verbeke volgde dan een mooie fietswijding waarbij alle fietsers een aparte en soms natte zegening kregen voor een behouden fietsseizoen, zonder platte banden en valpartijen. Daarna vertrokken de fietsers onder begeleiding van de wegkapiteins voor een rit van 29 km richting Lichtervelde waar genoten werd van een goede koffie en een paar lekkere pannenkoeken.

“Het was voor veel van onze fietsers een gezellig weerzien. ‘Eindelijk’ was een vaak gehoorde zucht van opluchting. We hebben vorig jaar niet veel kunnen organiseren met Okra en ook dit jaar konden we pas starten eens de horeca weer open was, want tijdens onze tochten pauzeren we op een plaats waar we iets kunnen drinken en eten. Het fietsen is voor ons geen wedstrijd, wel een samenzijn en ondertussen kunnen we toch wat bewegen”, besluit Freddy Van Ackere. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier