Hertsbergse Heemkring stelt vernieuwd bier voor

foto GST
Geert Stubbe
Geert Stubbe Medewerker KW

Op de nieuwjaarsreceptie van de Hertsbergse heemkundekring werd de vernieuwde Hertsbergenaer voorgesteld. Het blond bier met 6% alcohol viel duidelijk in de smaak.

Tien jaar geleden bracht Hertsbergse Heemkring de heerlijke ‘Hertsbergenaer’ op de markt, het blonde biertje van brouwerij Stokhove uit Waardamme. “ De lokale verankering en de ecologische voetafdruk vonden wij hierbij heel belangrijk. Helaas waren er in brouwerij Stokhove productieproblemen en dat zorgde ervoor dat de Hertsbergenaer bijna nergens meer te krijgen was.”

“Dat konden we natuurlijk niet laten gebeuren. Daarom zijn we naar brouwer Luc Vermeersch van Brouwerij De Leite uit Ruddervoorde gestapt om de Hertsbergenaer samen nieuw leven in te blazen”, zegt Christoph Biebauw, voorzitter van de Hertsbergse heemkundekring.

Nieuw etiket

De Hertsbergenaer is nu gebrouwen volgens een licht gewijzigd recept, maar het type bier blijft hetzelfde. Het is en blijft een blond ‘doordrinkbiertje’ met 6% alcohol dat door veel bierliefhebbers zeker zal gesmaakt worden. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd het bier voorgesteld en geproefd. Het beschikt over een volledig nieuw etiket waardoor er geen verwarring is met de Hertsbergenaer van Brouwerij Stokhove.

De voorstelling van hun nieuwe bier en ook de bekendmaking van hun jaarprogramma vond plaats in brouwerij De Leite. “We zijn blij dat alles hier nu is kunnen doorgaan want momenteel is de zaal in Hertsberge Bulscampvelt in opbouw maar we hebben als Heemkundekring toch de intentie om er van bij het begin van de nieuwe zaal straf tegenaan te gaan”, zei de voorzitter.

Jef Vermassen

Een hoogtepunt in het jaarprogramma is een lezing door Jef Vermassen midden september in de nieuwe zaal ‘t Bulscampvelt. De strafpleiter is een echte publiektrekker, dus de kans bestaat dat de zaal te klein zal zijn.

“Omdat we de exacte zaalcapaciteit nog niet kennen, kunnen we de kaartenverkoop nog niet opstarten. Daarvoor moeten we wachten op de indeling van de nieuwe zaal en de toegelaten zaalcapaciteit. Spannend”, besloot Christoph Biebauw, waarna alle aanwezigen een toost uitbrachten met de nieuwe Hertsbergenaer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier