Danscafé patron. bestaat één jaar: “En dat moet gevierd worden”

Ibn mocht vorige maand op uitnodiging van Havana Club op reis naar Cuba, als één van 10 geselecteerde horecazaken in Benelux © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Vorig jaar, op dinsdag 18 april 2023, knipte gewezen burgemeester Ruth Vandenberghe het lint door tijdens de officiële opening van patron. in de Burgemeester Reynaertstraat. “Waarvan ik het meest heb genoten afgelopen jaar? Zien hoe de mensen zich hier amuseren”, zegt uitbater Ibn Demanet.

Het feestweekend ter ere van het éénjarig bestaan van patron. gaat in op vrijdag 19 april. Zoals gewoonlijk is het café open om 16 uur, maar vanaf 18 uur krijgen de aanwezigen een traktatie. “Het wordt een melodieuze avond vol dj’s en plezier. Vrijdag komt dj VLR en dj Vold, zaterdag dj Joeri R en dj El Siempatico, de gewezen uitbater van De Zunne. Afsluiten doen we met dj Tornnss met een techo set.” Het feestweekend wordt mede mogelijk gemaakt door partners Anne Marie Sanchez en Joven Deremeaux, gekend van de Cubaanse bar La Bodeguita del Medio.

“Het is voor mij heel leuk om het verloop doorheen de avond te zien. Van rustig samenzijn, tot feest!”

“Vrijdag feesten we door tot 4 uur, maar zaterdag mag het uitlopen. Tot ze er genoeg van hebben”, glimlacht Ibn. Zaterdag zal patron. opnieuw open zijn om 16 uur en krijgt iedereen opnieuw een drankje en een hapje op de zaak. “Zondagnamiddag kunnen we, hoop ik, op het gemak uitbollen (lacht). Patron. ging van een sfeer- en danscafé naar een feest- en danscafé. Het is voor mij heel leuk om het verloop doorheen de avond te zien. Van rustig samenzijn, tot feest! Twee weken voor mijn verjaardag, op zaterdag 2 maart, zijn ze voor het eerst op de toog beginnen dansen. Dat zal me altijd bijblijven. Fantastisch moment. Ik geniet daar enorm van mee. Daarnaast is er in patron. ook nog steeds plaats voor Akoestische Woensdagen. Dat wil ik blijven doortrekken en naar de zomer meer buiten organiseren op de koer. De overkapping gaat opnieuw weg.”

Ibn kijkt terug op een mooi beginjaar. “Ik ben heel tevreden met de opkomst en intussen heeft patron. een vast cliënteel opgebouwd met veel terugkerende gezichten. Het is altijd tof om een band op te bouwen met verschillende karakters. Ook Sinksen was de max vorig jaar. Toen deed heel de straat mee, maar dit jaar doet patron. iets apart. Het wordt een waar festijn met meer dan 20 dj’s. We starten donderdagavond tijdens de Sinksen Preparty direct goed met een gratis vat. Ook een goede afterparty zal niet ontbreken.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier