Andrew Windels opent café Drewiezz in vroegere Sachsen

Redactie KW

Morgen zwaaien de deuren opnieuw open van heel wat cafés. Voor Andrew Windels uit Zwevegem is het meteen de start van een nieuw verhaal. Hij opent waar vroeger de Sachsen was een eigen café met de naam Drewiezz.

Heel wat mensen gingen destijds graag iets drinken of hun avondje uit afsluiten in de Sachsen in de Avelgemstraat te Zwevegem. Vier jaar terug sloot het café de deuren. Morgen, zaterdag, start Andrew Windels (25) uit Moen er met een nieuwe zaak. “Ik heb een horecaopleiding genoten maar toen ik afstudeerde, voelde ik mij nog niet klaar om er effectief mijn beroep van te maken. Ik ging dan als magazijnier aan het werk maar gaandeweg begon de horecamicrobe toch te kriebelen. Ik besloot de stap te zetten en na een zoektocht naar een geschikt pand, kwam ik hier terecht”, begint hij ons gesprek terwijl hij in de bar nog één en ander aan het opruimen is.

Jong en minder jong

Voor Andrew is het café niet nieuw gezien hij er nog een tijdje werkte in dienst van de vorige uitbater. “Nu wil ik er echt iets anders van maken dan de andere cafés. We hebben de hele zaak opgeknapt en wat meer licht gegeven. Anderzijds beoog ik niet een bepaald publiek. Iedereen moet zich hier welkom voelen, van jong tot minder jong. Mensen die graag eens op het gemak bijpraten of leutemakers , het café is ruim genoeg om ze een plaats te geven. We kunnen zo’n 60 mensen binnen ontvangen en nog eens zoveel op onze terrassen vooraan en achteraan.”

“Ik wil me onderscheiden van andere cafés”

Ook in de naam ‘Drewiezz’ ligt een stukje van Andrew. “Bij de scouts had ik vroeger de bijnaam Drewie. Met de twee z’s erachteraan vond ik het goed klinken, vandaar.”

Dartsruimte

In het café is er ook een dartsruimte voorzien. “Dat is een heel populaire sport tegenwoordig dus wilde ik dit wel uitproberen. We zullen zien of het succes heeft.”

Tijdens onze babbel kwam toevallig ook Karola Hönemann binnen, die café Sachsen in 1988 startte en ruim 20 jaar uitbaatte. “Ondertussen veranderde er al heel wat op alle gebied. Ik heb het horecaleven wel een beetje gemist maar ben blij met deze heropening en dat er jonge mensen achter de bar staan, is zeker een pluspunt.” Karola kon het niet laten om nog enkele tips aan Andrew mee te geven. Dat hij altijd moest vriendelijk zijn, een praatje maken met de klanten en iedereen gelijk moet behandelen.

De coronamaatregelen kwamen de plannen niet echt dwarsbomen. “We hadden gedacht om op 1 april te kunnen openen, maar nu is het enkele weken later. Erg was dit niet, gezien we nu iets meer tijd hadden om alles piekfijn in orde te krijgen. Nu zijn we er echt klaar voor, het mag beginnen”, besluit hij.

Andrew staat op zaterdag 8 mei met een team van zes klaar om iedereen snel te bedienen op de twee terrassen. (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten