Voor het eerst in lange tijd markt in Oostkamp

Redactie KW

Met de versoepeling van de maatregelen en het positief advies eerder deze week door de gemeentelijke overheid kon donderdagmorgen in lange tijd de markt weer doorgaan in Oostkamp.

De nodige maatregelen werden nauwgezet nageleefd door de markt kramers, buiten hier en daar een die zijn mondmasker niet ophad, hij of zij werd daar ook aangesproken. Het eenrichtingsverkeer en de ingang aan het pastorie plein was voor vele vaste bezoekers van de markt toch wel wat aanpassen maar de dienst Lokale economie had de nodige mensen voorzien om alles bij zowel in als uitgang en op de markt zelf in goede banen te leiden. Zij werden daarin bijgestaan door een agent van de politie zone het Houtsche.

Ook burgemeester Jan de Keyser was tevreden over de start van de marktdag. ” We zijn vanuit de gemeente tevreden dat de markt in alle veiligheid terug kan doorgaan en zien ook dat de mensen de richtlijnen goed opvolgen. Je ziet het dat de mensen niet enkel naar de markt komen om hun aankopen te doen maar ook om een babbeltje te slaan met elkaar, nu nog even wel opeen veilige afstand.”

Ook voor Hans Heindryckx was het een blij weerzien met veel van zijn vaste klanten. “De lockdown heeft lang genoeg geduurd en zoals je op de markt zelf kun zien is het perfect mogelijk, mits de nodige medewerking van de gemeente, alle maatregelen perfect te doen na te leven. Oostkamp is dan ook geen grote markt maar toch was het aantal kraampjes vandaag nog beperkt. We zullen nu een evaluatie maken en misschien kunnen we volgende week hier weer iedereen toelaten.”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier