Wandel of loop op zondag 29 september mee om Warriors Against Cancer te steunen

Je kan kiezen tussen een wandel- en looproute van 5 en 7,2 km in Marke © Warriors Against Cancer
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Met het loop- en wandelevent Warriors En Route zamelt Warriors Against Cancer geld in om hun werking te steunen. Er zijn twee uitgestippelde routes van 5 en 7,2 kilometer met start en aankomst in Don Bosco College in Marke. Deze benefiet wordt volledig georganiseerd door (ex-)kankerpatiënten. Lotgenoten die elkaar leerden kennen via Warriors Against Cancer.

Op zondag 29 september kent het loop- en wandelevent Warriors En Route haar derde editie, deze keer vanuit uitvalsbasis Don Bosco College in Marke. De opbrengst wordt volledig geschonken aan Warriors Against Cancer. De route passeert trouwens ook langs het Warriorhuis in de Torkonjestraat.

Daarnaast is er veel randanimatie voor klein en groot voorzien in het Don Bosco College met kinderanimatie zoals airbrush tattoos, kindergrime, springkastelen, snoephuisje, de Kloen-mobiel, alsook een bar, pannenkoeken, wafels en barbecueworsten. Om 11 uur komt de meter van het evenement Ann Wauters langs om de Warriors en alle wandelaars en lopers een hart onder de riem te steken.

Eerbetoon aan Warrior Rolande Libert

Het evenement Warriors En Route werd in 2022 opgericht door Rolande Libert uit Deerlijk. “Zij vond bij Warriors Against Cancer een plaats waar ze steun en verbinding kreeg en wou haar steentje bijdragen. Ze sprak een aantal gemotiveerde lotgenoten aan en samen organiseerden ze Warriors En Route.” Op die manier verzamelden ze financiële middelen die het inloophuis broodnodig had om te blijven bestaan en maakten ze Warriors Against Cancer bekend bij het grotere publiek.

De tweede editie in 2023 was helaas zonder Rolande, die een aantal dagen voordien op 28 september 2023 overleed aan de gevolgen van kanker. Daarom willen haar mede-Warriors het evenement dit jaar opdragen aan Rolande, want zonder haar zou Warriors En Route niet bestaan. Haar man Piet en verschillende vrienden en familieleden zullen aanwezig zijn tijdens het evenement “Iedereen is welkom om mee te komen lopen, wandelen of eentje te drinken voor het goede doel en ter ere van Rolande.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier