Scouts Koekelare op kamp: “Sfeer kampvuur is niet hetzelfde in twee bubbels”

Een kiekje genomen tijdens het scoutskamp vorig jaar.© gf
Een kiekje genomen tijdens het scoutskamp vorig jaar.© gf
Redactie KW

De scouts 33ste FOS De Navajo’s zijn al op de eerste dag van de grote vakantie op kamp vertrokken naar Nismes. Voor het tweede jaar is dat op tentenkamp, al zal het er toch een stukje beter aan toegaan dan vorig jaar. “Dit jaar mogen we weer allemaal samen zijn in een bubbel”, zegt hoofdleidster Celien Desloover.

“We gaan altijd op kamp bij het begin van de zomervakantie. We vertrekken met de trein en op 10 juli mogen de ouders hun kind of kroost weer ophalen in Nismes, onze kampplaats in de Ardennen”, begint Celien Desloover, die samen met Sander Paelinck en Killian Verhoeven de hoofdleiding deelt.

Tot voor de coronacrisis mochten de ouders dan ook een nachtje blijven op de kampplek, maar nu is het al voor het tweede jaar inpakken en wegwezen. “Dat is jammer. Maar wij zijn vooral blij dat we weer als één bubbel van honderd op kamp mogen. Vorig jaar was dat nog in twee bubbels van vijftig. Of dat moeilijk was? Als je zó blij bent dat je na al die vreselijke saaie maanden toch op kamp mag, pas je jezelf snel aan. Het moeilijkste was het kampvuur op het einde. Dat is altijd een superleuk moment dat we met de hele groep delen. Vorig jaar moest dat in twee bubbels gebeuren. Dit jaar mogen we gelukkig wél weer ons kampvuurmoment samen delen”, vervolgt Celien, in scoutstermen bekend als Onzelfzuchtige Spitsvogel en al lid van de scouts sinds haar zevende. Vandaag is Celien 24 jaar en werkt ze als verpleegkundige in het AZ West in Veurne.

Slapen in tenten

De Koekelaarse scoutswerking telt 127 leden en een kleine honderd daarvan gaan mee op kamp. “Met de leiding en de kookploeg erbij zijn in totaal met 110. Maar dat is geen probleem, de bubbel mag 100 kinderen tellen exclusief de leiding. We kunnen dus écht in één bubbel samen zijn.”

Dat er toch enkele leden niet meegaan op kamp heeft (on)rechtstreeks ook met de coronacrisis te maken. “Al zijn er natuurlijk elk jaar kinderen die niet meegaan op kamp. Maar vorig jaar en ook wel dit jaar, viel het op dat ouders hun jonge kinderen liever niet mee zagen gaan. Bij ons kunnen kinderen vanaf 5 jaar de jongwelpen al mee op kamp, al is dat wel maar van 5 tot 10 juli. Maar in normale jaren gaan we ter voorbereiding al eens een weekendje weg. Dat was nu weer niet mogelijk door corona. Anderzijds is het ook het tweede jaar dat we op tentenkamp gaan en dus niet in een gebouw slapen. Dat speelt ook mee. Maar je hoort ons zeker niet klagen, er gaan dit jaar zelfs al wat meer kleintjes mee dan vorig jaar.”

Toiletten sjorren

De container met bagage werd gisteren donderdag gevuld en dit weekend vertrekken ook al enkele leiders en oud-leiders naar de kampeerplek voor voorbereidende werken. “We sjorren de toiletten, zetten een tent voor de kookploeg en voor de kleinsten. De grote kinderen doen dit zelf. Ondertussen kijken we héél hard uit naar ons vertrek donderdag”, besluit Onzelfzuchtige Spitsvogel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.