Judoclub Veldegem zoekt oud-leden om 40-jarig bestaan te vieren

Alle leden van Judoclub Veldegem met de twee trainers in 1985. Wie herkent zichzelf op de foto, of een familielid of vriend uit Veldegem? © HV
Redactie KW

Op zaterdag 15 juni nodigt Judoclub Veldegem alle leden en oud-leden uit om 40 jaar vzw te vieren. In sporthal De Bosserij zijn een gasttraining, demo’s en een receptie gepland waarvoor de club een oproep doet. Wie ooit lid was en is, kan zich vooraf inschrijven en is welkom om deze hoogdag te vieren.

Een judo-initiatie in de Veldegemse turnzaal in 1982 was de vonk om de judosport in het dorp met succes te doen opleven. Drie jaar later telde de vzw Judoclub Veldegem al een 50-tal leden. Tijdens de topjaren van de bekende Belgische judoka’s steeg dat aantal jaarlijks vlot naar 100. Vanaf zes jaar kunnen kinderen en volwassenen er de Japanse zelfverdedigingskunst competitief, maar vooral recreatief onder de knie krijgen. Met vier gratis initiatielessen kan je ervaren of judo iets voor jou is. Elke maandag- en donderdagavond wordt er getraind op de door de gemeente recent vernieuwde matten in sporthal De Bosserij. Een sterk punt dat het bestuur in eer houdt, is de hechte groepsgeest. Het gaat om meer dan enkel de fysieke sport. Ook de kameraadschap en de zelfdiscipline werden in die 40 jaar gewaardeerd. Meer dan eens zag de club jongens of meisjes die gepest werden, of vonden dat ze zelfvertrouwen misten, openbloeien door de judosport. Een gezonde geest in een gezond lichaam gaan nog steeds samen met vriendschap, waarvoor ook uitstappen buiten de sportzaal zorgen.

Gasttraining

Het bestuur van Judoclub Veldegem wil op zaterdag 15 juni haar 40-jarig bestaan vieren samen met alle leden en oud-leden. Vanaf 15.30 uur is er een gasttraining van de gerenommeerde lesgever Johan Baert, waarvoor leden van deelnemende judoclubs zich kunnen inschrijven. Om 17 uur volgen er demonstraties van kata’s (precies uitgevoerde judoworpen), gevolgd door een receptie en gezellig napraten, meldt de uitnodiging. Ook (oud-)leden die een kijkje wil komen nemen, of willen meevieren, zijn dan welkom.

“We willen die dag zoveel mogelijk leden en oud-leden uitnodigen, maar hebben door ontbrekende ledenlijsten geen zicht op wie er in die 40 jaar lid was van onze club”, lanceert clubvoorzitter Stefaan Beernaert de oproep. “Wie zichzelf op de groepsfoto uit 1985 herkent, of later oud-lid van Judoclub Veldegem was, en er op 15 juni bij wil zijn, kan contact opnemen met iemand van het bestuur per e-mail. Tegen 7 juni kan je je aanwezigheid laten weten om uitgebreid mee te vieren in sporthal De Bosserij.” (HV)

Contact en inschrijven via: judoclubveldegem@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier