BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

Een delegatie van BNI Cieper tijdens een van de vergadermomenten. © EG
Anton Peene Reporter

BNI Cieper bundelt lokale ondernemers uit het Ieperse. Zij komen elke woensdagmorgen samen om te vergaderen en te netwerken. Elke week krijgt één van de leden ruim de tijd om zichzelf voor te stellen. Intussen telt BNI Cieper een omzetcijfer van 20 miljoen euro.

BNI Cieper bestaat uit 35 leden. Het gaat om ArtLex Ink, Belisol, Cortier Advocaten, Ottoprise, Crelan Ieper, CelVer, Visix Brandshiners, Benbotec, Tende Raamdecoratie, Landmetersbureau Opsomer, DMG Foodtrcuks en Events, Devildelights, ABC Verhelst Fiduciaire, De Copywriter, Juwelen Buseyne, Axon Advocaten, Algemene Elektriciteit De Poorter, Versavel, The Payroll Office, Café Grafiek, Ingelbeen tuinaanleg en boomkwekerij, HomeHunters, People of Gold, VDB Schilderwerken, Novaterra, Lepoutre, Agilitas, Den Olifant, Verstraete Home Technics, Cabaan, Cleancaredeluxe, Y-MIND, Masif, Garage Demeersseman en Eggermont Professional Food Equipment.

(Lees verder onder kaderstukje)

BNI Cieper

Aantal leden: 35.

Locatie: Albion Hotel (Sint-Jacobstraat 28 in Ieper).

Bijeenkomsten: elke woensdag vanaf 6.30 uur.

Chapter Directeur: Mathias Marchand.

Lidmaatschapscoördinator: Guillaume Opsomer.

Secretaris: Marieke Versavel.

Website:bni-westvlaanderen.be/west-flanders-bni-cieper-(ieper)/nl/index.

Diversiteit

BNI (Business Network International) is wereldwijd actief. Ook in België zijn er verschillende afdelingen en daar is BNI Cieper een van. Het bestaat zo’n negen jaar en intussen bereikten ze een opgeteld omzetcijfer van meer dan 20 miljoen euro.

“Op woensdag komen we om 6.30 uur samen voor een vergadering”

Mathias Marchand (The Payroll Office) is chapter directeur van BNI Cieper, Guillaume Opsomer (Landmetersbureau Opsomer) de lidmaatschapscoördinator en Marieke Versavel (Versavel) is secretaris. “Elk lid van BNI Cieper heeft zijn eigen beroepsspecificatie”, vertelt ze. “Zelf ben ik net geen twee jaar aangesloten. Elk jaar neemt iemand anders de rol van secretaris op zich. Nog tot oktober ben ik dat en daarna is het aan mijn opvolger. Als secretaris zorg ik dat alles op financieel en administratief vlak in orde gebracht wordt. Elke woensdag vergaderen we in het Albion Hotel. Enkel de woensdagen tijdens het bouwverlof en tussen kerst en nieuwjaar gaan deze bijeenkomsten niet door. We verzamelen om 6.30 uur en na het ontbijt start rond 7 uur de vergadering. Het vergaderen is best wel intensief. Door het bundelen van de krachten en te netwerken kan er op termijn een mooie omzetgroei uit voortvloeien.”

Derde winkel

Elke week krijgt iedereen 45 seconden om zich zelf te presenteren. “Er wordt telkens één lid uitgepikt die een presentatie van 10 minuten mag geven. Volgende week is dat Café Grafiek, de week nadien is het Astrana. Zij is lid bij de Kortrijkse BNI, maar ambassadeur van BNI Cieper.” Nieuwe leden kunnen nog aansluiten. “Er zijn enkele voorwaarden. Je moet zaakvoerder zijn, een verhaal te vertellen hebben en liefst al enkele jaren anciënniteit opgebouwd hebben in je vakgebied”, aldus Marieke (31), die samen met haar vader Martin zaakvoerder is van Versavel in de Meenseweg in Ieper en op de Paardenmarkt in Poperinge. “Ik ben sinds 2020 actief en we combineren een bakkerij met Carrefour. Papa ontfermt zich vooral over het reilen en zeilen van het bakkersatelier, ik doe alles rond personeelszaken, boekhouding, promo, enzovoort. We hebben 15 vaste mensen in dienst en verder kunnen we rekenen op flexi’s en jobstudenten. Volgend jaar zal er nog een extra winkel openen in de Stationsstraat.”

Lees meer over: