Valentijnsactie in Menen: Zeven koppels beleven openingsdans opnieuw, maar dan onder de beiaard

Tina en Sander dosten zich helemaal uit. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Bij valentijn hoort dansen en dat lieten ze zich in Menen geen twee keer zeggen. In de hal van het stadhuis verzamelden 7 koppels om er, onder begeleiding van de beiaard, hun openingsdans opnieuw te beleven.

Het evenement, voor het eerst in Menen georganiseerd, is het sluitstuk van een resem aan activiteiten in het kader van valentijn. Afgelopen week verzamelden bijna 400 sportievelingen zich voor een Urban Love Run. Woensdagavond was het dan weer tijd voor enkele koppeltjes om het stadhuis in te palmen.

“Alle koppels die in de loop van het jaar 2023 hier hun ja-woord hebben gegeven, werden uitgenodigd. Zeven koppels tekenden meteen in.” Schepen Griet Vanryckegem gaf het inleidende woord tijdens deze valentijnshappening. “Mensen konden hun muziekkeuze voor de openingsdans doorgeven, onze beiaardier ging daarmee dan aan de slag. Weg van het klassieke geluid dat onze beiaard maakt, was het vandaag tijd voor Metallica of Ed Sheeran. In de trouwzaal kunnen ze dan nog enkele foto’s laten maken.”

Trouwkledij

Tina en Sander waren één van de koppels en hadden zich voor de gelegenheid compleet in trouwkostuum gekleed. “We gaven in het stadhuis ons ja-woord op 13 mei”, lachte het koppel. “Kort erna hebben we dan een kerkelijke plechtigheid gehouden in Kroatië, waar mijn moeder vandaan komt. Dit was de ideale gelegenheid om in Menen het nog eens over te doen.”

Ook Max en Helene waren van de partij en maakten meteen van de gelegenheid gebruik om de dans in te leiden. Op de binnenplaats van het stadhuis, een plaats die normaal niet voor het publiek toegankelijk is, herbeleefden ze hun openingsdans. Op de muziek van ‘Nothing else matters’ droomden ze terug van 1 december, de dag dat ze het ja-woord gaven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier