Uitbaters Domein Vossenberg ontkrachten roddels: “We zijn niet failliet, orderboekje staat vol”

Het gezin Couckuyt-Isembaert (met v.l.n.r. Emilia, Femke, Curd, Katrien en Febe) kijkt de toekomst positief tegemoet. © gf
Wouter Vander Stricht

De telefoon bij Domein Vossenberg in Hooglede rinkelt om de haverklap. “Wij moeten mensen geruststellen: we zijn niet failliet. De roddel bereikt ons uit allerlei hoeken, maar er is niks van aan. Integendeel, de mensen bellen ons ook om feesten vast te leggen. Ons orderboekje staat vol.” De uitbaters maken zich klaar om met respect voor de straks geldende maatregelen weer van start te gaan. “We hebben hier zeven zalen, dus ruimte voor zeven feestjes.”

De roddel klonk wel erg hardnekkig en dient dat ook de kop ingedrukt te worden. “Geen idee waar het vandaan komt, maar het gerucht dat we in faling zouden gaan, blijft maar verder verspreid worden. Maar het is nergens op gebaseerd. Bij deze nog eens: we zijn niet failliet. We zijn zelfs positief en geloven in de toekomst. Onze drie dochters Emilia (17) en de tweeling Femke en Febe (14) volgen de hotelschool. De opvolging is ook al verzekerd“, kijken Curd Couckuyt en Katrien Isembaert vooruit.

Het echtpaar is al 25 jaar actief op Domein Vossenberg. Curd was er jarenlang chef-kok, samen met zijn vrouw deed hij al vijf jaar het management toen ze op 1 januari 2016 de fakkel als zaakvoerders overnamen van Luc Vandendries en Annie Goderis. “We zijn dus al een tijdje bezig, gelukkig maar. Mochten we dit voor gehad hebben in ons eerste jaar, dat zou een ander paar mouwen zijn.”

“We brainstormen constant over dingen die we kunnen organiseren”

In Domein Vossenberg werken 17 mensen die nu op tijdelijke werkloosheid staan. “We hebben ook 120 medewerkers met het statuut van flexi-job. Allemaal mensen die zich met hart en ziel inzetten. Ook zij zouden graag weer aan de slag gaan.”

Domein Vossenberg vierde vorig jaar de 30ste verjaardag. “Als feestzaal verzorgen we grote feesten, maar ook B2B-evenementen en op zondagmiddag is er onze alom bekende brunch. In principe kunnen we in onze grote zaal tot 800 mensen plaatsen, maar we zouden de brunch kunnen opstarten voor pakweg 200 mensen. Maar dat zijn allemaal knopen die we snel zullen doorhakken eens we de geldende maatregelen kennen.”

Domein Vossenberg baadt in het groen. “Ons grote voordeel is dat we hier ruimte te over hebben. We hebben een grote parking, er zijn zeven zalen en ook op het vele groen op het domein kunnen we mooie terrassen maken. We brainstormen constant over dingen die we kunnen organiseren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier