Tiende editie Krottegemse Feesten sluit af met prijsuitreiking

De tiende editie van de Krottegemse Feesten werd afgesloten met een prijsuitreiking. © Maxime Petit
Marah Cham

Krottegem stond het afgelopen weekend opnieuw in rep en roer dankzij de Krottegemse Feesten. Dit jaar kon het wijkcomité De Krottegemse Ransels eindelijk hun tiende verjaardagseditie vieren, die de voorbije drie jaar door de coronapandemie werd uitgesteld. Afsluiten deed men met een prijsuitreiking op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. Zo’n honderd leerlingen van de Roeselaarse basisscholen De Plataan, de Spanjeschool en de Mozaïek konden voor hun artistieke creaties prijzen winnen.

In het kader van de actie tegen zwervuil en de promotie voor het sorteren en recycleren, konden de Krottegemse scholen intekenen voor een ‘schoolreis naar het verre Kompostella’. De leerlingen werden er ondergedompeld in de werking van composteren en het hergebruiken van nuttig keukenafval.

Afvalintercommunale Mirom sloeg samen met Stad Roeselare de handen in elkaar en toonde de kinderen hoe compostverwerking er echt aan toegaat. “De kinderen konden ook zelf in ‘de pot roeren’. We zagen niet alleen geïnteresseerde, maar ook blije gezichten!”, klinkt het.

Prijzen

Op zondag kon het tiende feestweekend afgesloten worden met een prijsuitreiking voor de tekenwedstrijd in thema ‘sorteer en recycleer’ die in de Plataan, de Spanjeschool en de Mozaïek liep.

Op het podium op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt werden een honderdtal kinderen op het podium gevraagd en werden ze beloond voor hun fantasierijke creaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier