Tekening van Nora (9) en Marte (14) binnenkort te zien op etiket limonade De Moare: “Best wel verrast, ik teken niet zo vaak”

Brouwer Jan Courtens, schepen Bart Vanacker, Mieke Pype van Wijngoed Monteberg, winnares Nora Vandevoorde en haar mama en Diederik Vandenbilcke. (Marte Bolckmans staat niet op de foto) © CMW
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Bierbrouwerij De Moare uit Dranouter maakt naast bier ook een limonade. Op het flesje prijkt steevast een etiket met een tekening van de winnaar van een tekenwedstrijd. Binnenkort zullen er zelfs twee verschillende etiketten zijn, want dit jaar slaagde de jury er niet in slechts één winnaar te kiezen.

Voor het derde jaar op rij organiseerde brouwerij De Moare uit Dranouter een tekenwedstrijd, waarvan de winnaar zijn of haar etiket op de limonadeflesjes zal zien prijken. De wedstrijd vond plaats op de Wijnfeesten in Kemmel. Zo’n dertig kinderen, tussen 4 en 14 jaar oud, waagden hun kans met potlood en stiften. De jury had het moeilijk om slechts één winnaar aan te duiden. “Twee tekeningen sprongen eruit en daarom besloten we ze allebei te belonen. We zullen dus van de twee tekeningen een aantal etiketten laten drukken”, zegt Diederik Vandenbilcke, die de tekenwedstrijd in goede banen leidde.

Heks

Nora Vandevoorde (9) uit Wijtschate is een van de twee gelukkigen. “Op mijn tekening staat een heks die aan het koken is in haar huis. Je ziet ook haar bezemsteel staan”, aldus de jonge dame. “Ik teken eigenlijk niet zo vaak, dus ik was wel een beetje verrast om als winnaar uit de bus te komen. Het is wel fijn.” De heks op de tekening van Nora verwijst naar de ‘moare’, een soort heks die in vroegere tijden passanten op de flanken van de Kemmelberg bang maakte.

De tweede winnaar van de tekenwedstrijd is Marte Bolckmans (14) uit Brasschaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier