Studentondernemers laten kerkhof in Tielt stralen met 4.500 lichtjes

Ona en Léon onderhouden graven voor mensen die dat zelf niet meer kunnen of geen tijd hebben om het te doen. © gf
Redactie KW

Ona (19) en Léon (16), de twee studentondernemers achter het succesvolle concept Witte Vlinder plannen uit te pakken met een heuse stunt: ‘Nacht van de Witte Vlinder-lichtjes’. Hiermee willen ze aan de vooravond van 1 november het kerkhof in Tielt laten oplichten door 4.500 lichtjes op de graven te plaatsen.

Dit initiatief past perfect in de geest van hun bedrijfje waarmee ze graven onderhouden voor mensen die dat zelf niet meer kunnen of geen tijd hebben om het te doen. Vorig jaar gingen ze van start en ondertussen zijn ze al actief in de meeste randgemeenten van Tielt maar ook in Gent en Brugge, en hebben ze al aanvragen uit alle hoeken van Vlaanderen.

Lichtkaarsjes

De twee willen met hun initiatieven de beleving rond het rouwen en het kerkhof veranderen. “Ons Witte Vlinder verhaal is een eerste idee waarmee we mensen ontzorgen van het onderhoud van de graven van hun dierbaren. Zo ligt het graf er altijd recent onderhouden bij en kunnen de mensen zorgeloos langsgaan”, zegt Ona.

Om hun bedrijfje onder de aandacht te brengen willen ze nu dus ook stunten met hun “Nacht van de Witte Vlinder-lichtjes”. Ze bedachten het idee, gingen in overleg met de stad Tielt waar ze een akkoord kregen en investeerden in 4.500 lichtkaarsjes die ze op dinsdag 31 oktober op alle graven van het kerkhof van Tielt gaan plaatsen.

“We zijn blij dat stad Tielt ons wilde volgen in ons idee. Op 31 oktober zal het kerkhof open zijn tot 23 uur waardoor we de mensen ook kunnen uitnodigen om langs te komen en het effect van de lichtjes te komen bewonderen. Iedereen welkom dus”, aldus Léon Berteloot.

Met de’Nacht van de Witte Vlinder-lichtjes’ tonen broer en zus wederom hun ondernemerszin. Ze rekenen dan ook op een mooie opkomst.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier