Stad Oostende verlengt burgerbevraging tot 11 maart

Beeld ter illustratie. © GF
Redactie KW

Eerder dit jaar lanceerde de stad een burgerbevraging bij 2.500 willekeurig gekozen Oostendenaars. Later, vanaf 19 februari 2024, kregen alle inwoners en tweedeverblijvers de kans om online deel te nemen aan de bevraging. Om zoveel mogelijk waardevolle antwoorden te ontvangen, verlengt de stad de burgerbevraging nu tot en met 11 maart 2024.

Stad Oostende vindt het belangrijk om te weten hoe Oostendenaars het dagelijkse leven in hun stad ervaren. Wat doet de stad goed? Wat kan er nog beter? Waar moet de stad meer of minder op inzetten? Om een antwoord te vinden op deze vragen, lanceerde Stad Oostende eerder dit jaar de burgerbevraging. Deze bevraging – zowel de steekproef als de brede burgerbevraging – wordt nu verlengd tot en met 11 maart 2024.

Om deel te nemen aan de online vragenlijst surf je naar ons.oostende.be. Na een eenmalige registratie kunnen zowel Oostendenaars als tweedeverblijvers hun mening geven over verschillende zaken in Oostende. Mensen die extra ondersteuning nodig hebben, kunnen hiervoor terecht bij de digipunten. Meer info over de digipunten vind je op www.oostende.be/digipunten.

Leren voor de toekomst

De stad moedigt iedereen aan om deel te nemen. Elke mening is belangrijk om het toekomstig beleid uit te tekenen.

Door te kiezen voor zowel een aselecte steekproef als een brede bevraging wil de stad gelijkenissen en verschillen ontdekken tussen beide groepen en daaruit leren voor de toekomst. Om deze burgerbevraging mogelijk te maken, werkt Stad Oostende samen met het onafhankelijk onderzoeksbureau Profacts.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier