Stad Harelbeke heet nieuwe inwoners welkom

(Foto LOO)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Stad Harelbeke brengt jaarlijks alle nieuwe inwoners van het voorbije kalenderjaar samen op een feestelijk onthaal. Dit jaar vindt het onthaal plaats in Ontmoetingscentrum De Zuiderkouter in Stasegem. Ruim 80 inwoners tekenden present.

Het onthaal is een manier om de nieuwe inwoners kennis te laten maken met de stad en om de praktische zaken mee te geven. Het is een informele voormiddag middag die begint met een kopje koffie, koekjes en chocoladepaaseitjes, een speech van burgemeester Alain Top (Vooruit) en van schepen van Communicatie Dominique Windels (Vooruit).

Na het officiële gedeelte was er ruimte om bij een drankje te praten met de aanwezige mandatarissen. “Het is de bedoeling dat de nieuwe inwoners zich thuis voelen in Harelbeke. Het onthaal is een manier voor ons om hen beter te leren kennen, maar ook omgekeerd. We geven hen alle praktische info over het reilen en zeilen in de stad, van A tot Z. We beantwoorden ook graag hun vragen”, zegt de burgemeester.

Oost west, thuis best

“Welkom aan al onze nieuwe inwoners in Harelbeke. En ook welkom aan zij die terug in Harelbeke komen wonen. Een teken dat het goed wonen is in onze stad.” Zo komt Ronald Rasalle, voormalig zaakvoerder van spekslagerij en automatenshop Rasalle, van Wakken terug naar Harelbeke. “Sinds mijn pensioen en wat gezondheidsmoeilijkheden vond ik na een opleiding aan de academie rust in kunstschilderij en vrijwilligerswerk. Harelbeke blijft mijn stad achteraf gezien”, zegt Ronald.

Een opgemerkte nieuwe inwoner van Stasegem is Kortrijkzaan Jean-Luc Piens. Hij woonde tot een klein jaar geleden in Kortrijk. Hij is een begenadigd loper, duiker en zwemmer: Jean-Luc probeerde solo het IJsselmeer over te zwemmen en zwom in 2013 succesvol het kanaal over ten voordele van het Kinderkankerfonds. Hij deed ook twee pogingen om de 67 kilometer lange Belgische kust af te zwemmen voor het goede doel. “Stasegem is voor mij een mooi en rustig dorp met veel groen in de buurt en met toch x-aantal leuke evenementen. Het is hier fijn wonen”, vertelt Jean-Luc. Per gezin was er een goodiebag voorzien met allerlei handige zaken en enkele gadgets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier