Sarah De Deckere nieuwe jeugdconsulente in Jabbeke:“Job sluit perfect aan bij mijn interesses en passies”
Sarah De Deckere wordt de nieuwe jeugdconsulente. De 24-jarige dochter van Tony De Deckere, de man die Snellegem deed opleven van ‘vrij en actief Snellegem’, treedt in de grote voetsporen van Richard Doeven en Stefaan Desmedt.
Sarah De Deckere wordt de jeugdconsulent van Jabbeke, met de moeilijke taak om vooral ook iets te doen voor de niet-georganiseerde jeugd. Richard Doeven zette de jeugd op de kaart, met wijlen jeugdhuis Utopia als exponent daarvan. Aanvankelijk kreeg ook Stefaan Desmedt heel wat drive in het Jabbeekse jeugdbeleid. Maar de laatste jaren was er, wegens een veelvuldig takenpakket, te weinig ondersteuning voor de jeugd. Zo kwam de jeugdraad maar één keer samen sinds het begin van 2020. Sarah wil de vlam terug doen opwakkeren.
“De functie van jeugdconsulent is een job die perfect aansluit bij mijn interesses en passies. Ook mijn opleidingskeuze weerspiegelt dit. Om van deze passie dan je werk te kunnen maken, is natuurlijk fantastisch. Ik hoop dan ook dat mijn opgebouwde expertise en kennis een meerwaarde kan leveren aan het Jabbeeks jeugdbeleid. Eerst komt er een analyse. Op basis daarvan zal ik me een beter beeld kunnen vormen”, denkt Sarah.
“Hierbij moet er uitgegaan worden van de eigenheden van de gemeente. We hebben nu eenmaal een jeugdpopulatie dat gericht is naar de nabij gelegen stad. Ik wil alvast focussen op het hernemen van de dynamiek van de jeugdraad en ook de niet-georganiseerde jeugd ruimer betrekken. Skatevoorzieningen op onze gemeente is een item dat vaak ter sprake komt. Maar al 25 jaar terug was er een skatevoorziening in de gemeente. Skateparken zijn nooit onbesproken. Het is dus dan ook vanzelfsprekend dat dit moet gebeuren in nauwe samenwerking met alle actoren. De verbouwing van het sport- en cultuurcentrum Hof ter Straeten in Varsenare is een uitgelezen kans om daar iets te creëren.”
Jeugdhuizen
Op de gemeenteraad waren er al diverse discussies rond het terug opstarten van een gemeentelijke jeugdhuiswerking. Maar hier is Sarah voorzichtig. “De omkadering om een jeugdhuis op te starten, is beperkt. Hierbij moet eerst de beleidsvraag gesteld worden en in belangrijke mate gekeken worden of er voldoende dynamiek is vanuit de basis. Een jeugdhuis kan meer zijn dan enkel een barwerking. Daarom gebruik ik liever de term ‘jeugdontmoetingscentrum’, met een aantal intermediaire initiatieven op basis van wat al aanwezig is”, besluit ze. (PA)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier