Rita (62) na 31 jaar met pensioen bij Torhoutse sportdienst: “Dankbaar dat ik dit werk al die jaren heb mogen doen”

Rita Spyckerelle (tweede van rechts) samen met diensthoofd Sport Heidi Trio (rechts) en de superfitte senioren. © JS
Johan Sabbe

Na 37 jaar aan de slag voor de stad, waarvan 31 jaar bij de stedelijke sportdienst, is Rita Spyckerelle (bijna 63) uit de Bakvoordestraat met pensioen gegaan. Ze werd feestelijk uitgewuifd en bedankt door allen aan wie ze als sportpromotor heeft lesgegeven, onder meer de groep turnende senioren.

Passie voor sport

Op 1 mei 1987 is Rita samen met haar man Jef Sabbe gestart met het runnen van de stedelijke kinderboerderij. Ze waren de pioniers. In september 1993 maakte Rita de overstap naar de sportdienst, waar ze intussen al bijna 31 jaar verantwoordelijk was voor het organiseren, coördineren en begeleiden van diverse lessenreeksen en sportkampen.

“Wie ooit bij de sportdienst aerobic, sportacademie, multimove, fitheidsgym, kleuterturnen, hydrobic, aquafit of zwemlessen heeft gevolgd, heeft de kunde en gedrevenheid van Rita als lesgever leren kennen”, zegt diensthoofd Sport Heidi Trio. “Rita had altijd het hart op de tong en vooral het hart op de juiste plaats. Haar passie voor sport heeft tal van mensen geïnspireerd om een gezonde levensstijl aan te nemen. Ze deed hard haar best om de sport te promoten. We zullen haar energie, enthousiasme en expertise missen. Via de sportkampen zette ze de jeugd aan het bewegen, maar evenzeer waren de senioren haar doelgroep. Rita bouwde met veel deelnemers een warme en nauwe band op. Wanneer een van de senioren uit een lesgroep ziek viel, bracht ze een bezoekje of belde de betrokkene om te vragen hoe het ging.”

Kleuters en senioren

“Ik ben dankbaar dat ik dit werk al die jaren heb mogen doen”, zegt Rita. “Van multimove voor kleuters tot aquagym voor ouderen: ik vond het allemaal even leuk. Ik heb aan veel kinderen lesgegeven en voorts aan tientallen senioren. Mijn missie is altijd geweest om de mensen meer te laten bewegen en er hen tegelijk plezier aan te laten beleven. Destijds gaf ik ook aerobic, maar dat moet intussen al zeker 15 tot 20 jaar geleden zijn. Ik organiseerde bovendien de sportkampen, maar gaf daarin geen les. Ik doe zelf heel graag aan sport. Bewegen houdt je fit en gezond.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier