Radisson Blu hotel aan station Brugge geopend

Deze middag werd het Radisson Blu hotel nabij het station in Brugge feestelijk geopend. Het nieuwe hotel, op wandelafstand van het historische stadscentrum, is voorzien van 109 kamers, 6 vergaderzalen én een eigen restaurant dat ook afzonderlijke toegankelijk is.

Schepen Philip Pierins, Ghislain Lenaers van GL Group, schepen/toekomstig burgemeester Dirk De fauw en schepen Franky Demon knippen het lintje door. (Foto PDV)

Het nieuwe Radisson Blue hotel, gelegen op de site ‘Nieuw Brugge’ naast het stationsplein, is al open sinds afgelopen zomer maar de uitbaters wilden toch nog even proefdraaien voor zich aan een officiële, feestelijke opening te wagen.

Die opening vond deze middag plaats, in aanwezigheid van schepen en toekomstig burgemeester Dirk De fauw (CD&V) en de schepenen Franky Demon (CD&V) en Philip Pierins (SP.A).

Het hotel omvat in totaal 109 kamers, in vijf types qua omvang en luxe-graad, en zes vergaderzalen. Er zijn ook 19 familiekamers voor het hele gezin én zes kamers voor rolstoelgebruikers. De ontwikkeling werd gerealiseerd door de Limburgse Group GL, onder leiding van Ghislain Lenaers.

Details met knipoog naar Brugge

Op de 10de en 11de verdieping het hotel werden 18 luxe appartementen met zicht over het historische centrum van Brugge gebouwd. Op de 12de en bovenste verdieping is er een ontvangst-, vergader-, en receptieruimte met uiteraard ook bijzonder fraai uitzicht waar de pers deze namiddag werd ontvangen. “Het hotel is actief in de vier sterren hotelclassificatie en richt zich zowel tot de toeristische als de zakelijke gast”, stelt salesmanager Stéphanie Raskin.

“We zijn enorm trots om een Radisson Blue hotel te mogen openen in een van de mooiste steden van België en ja, zelfs van Europa.” Het hotel wordt dus door Group GL uitgebaat in een franchiseformule onder de vlag van het merk Radisson Blue hotel. Het stijlvolle design van het hotel werd ontworpen door Crepain Binst Architecture uit Antwerpen.

“Details met een knipoog naar Brugge werden opgenomen doorheen het hele hotel, waaronder de reliëfdruk van het stadsplan op de muren van elke kamer die de hotspots van enkele populaire attracties highlights en vergaderzalen genoemd naar Brugse attracties”, weet general manager Kris De Man.

“Bij dit hotel hoort trouwens ook het à la carte restaurant ‘Black Swan’, genoemd naar de bekende Brugse gin club waarmee we samenwerken en naar de zwarte zwaan die voorheen op de Reien zwom.

Ook lokaal publiek aantrekken

“Het restaurant biedt een 40-tal plaatsen en serveert dagverse én huisgemaakte Belgische en Vlaamse gerechten. Echt alles wordt hier vers in huis bereid, tot de mayonaise bij de frietjes toe. Dit is tegenwoordig geen evidentie meer. Ook in het restaurant en de bijhorende bar is de Brugse touch aanwezig. Ze serveren we de bieren van brouwerij De Halve Maan (Brugse zot, Straffe Hendrik, red.) en van Bourgogne des Flandres. Daarnaast bieden we alle Belgische trappisten aan. We werken ook samen met een Brugse chocolatier. En uiteraard wordt dus ook de Brugse Black Swan gin aangeboden. Ons restaurant is er dus zeker niet alleen voor de hotelgasten. We willen zeker ook een lokaal publiek aantrekken en het restaurant heeft ook een afzonderlijke ingang, los van het hotel dus.”

Het hotel,dat zo’n drie à vier maanden geopend is, draait nu op een gemiddelde bezetting van ongeveer 50 procent maar wil volgende jaar naar 70 procent gaan om dan stilaan te kunnen aansluiten met het Brugse gemiddelde van 80 procent kamerbezetting.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.