Provincie West-Vlaanderen trekt 50.000 euro uit voor noodhulp aan Turkije en Syrië

© REUTERS
Redactie KW

De provincie West-Vlaanderen geeft 50.000 euro steun voor noodhulp aan Turkije en Syrië. Dat besliste de bestendige deputatie in haar zitting van donderdag. Beide landen werden op 6 februari hard getroffen door aardbevingen. De financiële steun wordt verdeeld onder de organisaties ADRA Belgium, Consortium 12-12 en Oxfam Solidariteit vzw.

Ook de provincie West-Vlaanderen wil haar steentje bijdragen aan de vele solidariteitsacties die op touw gezet worden. In eerste instantie wordt 20.000 euro uitgetrokken voor de organisatie ADRA Belgium. Zij zullen in Aleppo in Syrië collectieve schuilplaatsen inrichten voor in totaal 800 mensen. Hier zal onmiddellijk voedselverdeling gebeuren samen met de verdeling van noodzakelijke non-food items zoals dekens en kledij.

Oxfam Solidariteit

Daarnaast zal er ook 20.000 euro steun gegeven worden aan Oxfam Solidariteit vzw. Nog voor de opstart van Consortium 12-12 contacteerden zij de provincie via het Wereldhuis met de vraag om te helpen bij het voorzien in voedsel en economische zekerheid in de Turkse regio’s Gaziantep, Hatay, Kahramanmaras en Sanliurfa.

Voedsel, kookgerei, dekens en kleding zullen snel worden verstrekt om in de eerste noodhulp te kunnen voorzien. Ook zal gewerkt worden aan de watervoorziening en worden er reparaties aan het waternet uitgevoerd.

Ten slotte wordt er nog 10.000 euro voorzien als steun via het Consortium 12-12.