Politiezone Vlas voert toch snelheidscontroles uit: “Mensen maken misbruik van de crisis”

© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Gerichte snelheidscontroles blijven mogelijk in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Dat benadrukt politiezone Vlas op sociale media.

Bij politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) kwamen er de afgelopen dagen meldingen binnen van snelheidsduivels die misbruik maken van het rustige verkeer door de coronamaatregelen. Daarom stuurt de politie nu een waarschuwing de wereld in: “Gerichte snelheidscontroles in Kortrijk, Kuurne en Lendelede blijven mogelijk, dit voor ieders veiligheid!”, klinkt het op sociale media.

“Wij zijn nooit helemaal gestopt met snelheidscontroles”, aldus Thomas Detavernier, woordvoerder van de politie. “Maar de afgelopen dagen waren die, gezien de huidige crisis, niet echt prioriteit. Maar blijkbaar vindt een kleine meerderheid het nodig om daar misbruik van te maken. Ik heb het zelf al zien gebeuren. Daarom willen we nu een signaal geven dat deze crisis geen vrijgeleide is om de onnozelaar uit te hangen op straat of om in alle vrijheid te racen. Wij blijven een oogje in het zeil houden.”

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.