Plopsaland-attractie terug open na ongeval met vrouw: “Oorzaak ligt bij een menselijke fout”

© JH
Redactie KW

De attractie Mega Mindy jetski in Plopsaland De Panne is sinds dinsdagmiddag terug open voor bezoekers. De attractie werd maandagnamiddag gesloten voor onderzoek nadat een oudere vrouw ten val kwam en daarbij haar arm brak. Plopsaland liet weten dat er technisch niets schortte aan de attractie, maar die bleef even stilliggen voor verder onderzoek.

Het ongeval gebeurde maandag rond 17 uur op de attractie Mega Mindy jetski in Plopsaland De Panne. Een oudere vrouw die met een kind op de attractie stond, kwam om een onduidelijke reden ten val en moest geholpen worden. Zowel de politie als de medische hulpdiensten kwamen ter plaatse. De vrouw werd, nadat ze uit de attractie werd geholpen, overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrouw, die niet in de Westkust woont, verkeerde volgens de politie nooit in levensgevaar en zou volgens de eerste berichten vooral een gebroken arm aan haar val hebben overgehouden. Omdat onduidelijk was wat er precies gebeurde werd de attractie gesloten. De politie kwam ter plaatse en verwittigde het parket voor het onderzoek.

Attractie terug open

“De attractie bleef dinsdagochtend gesloten voor het verdere onderzoek”, zegt Sofie Loy van Plopsaland. “Maandag konden we al uitsluiten dat er een technisch mankement aan het toestel was. De oorzaak van het ongeval ligt bij een menselijke fout. Intussen hadden we contact met het slachtoffer en we hopen dat alles verder goed gaat met haar.”

Dinsdagmiddag gingen de Mega Mindy jetski’s terug open voor bezoekers. “Rond 14 uur werd de attractie terug vrijgegeven”, bevestigt Hélène Ingels van Westkust. “Maar het onderzoek naar wat er gebeurde loopt wel nog verder.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier