Pingpongen in buik van mammoet op Kortrijkse Vlasmarkt

Als je de buik van de mammoet openklapt, verschijnt er een pingpongtafel. © GF
Axel Vandenheede

De Vlasmarkt in Kortrijk wordt nog voor de bouwvakantie deels heraangelegd. De Mammut wordt de eyecatcher.

“De voorbije maanden hebben stad Kortrijk, de horeca en de buurtbewoners een aantal keer samengezeten om een aantal zaken te bespreken en ook af te spreken”, aldus schepen van Wijkwerking Rudolf Scherpereel (N-VA).

Houten olifant

De Vlasmarkt is al een aantal jaar aan vernieuwing toe. Gebiedswerker Thorin Levecque: “De aanpassingswerken zullen heel binnenkort opstarten en moeten tegen 21 juli klaar zijn. Zo verdwijnen de fontein en betonconstructie vooraan. Die is bijna een vergaarbak voor afval geworden. In de plaats komt een persvuilnisbak. Aan café De Gouden Aap komen paaltjes, zodat auto’s de bocht niet kunnen afsnijden.”

“Centraal op het plein komt ‘Mammut’ te staan, een mammoet in hout te staan. Het is een ontwerp van Alexander Cheyns van café Gainsbar op de Vlasmarkt. Als je zijn buik openklapt, komt er een pingpongtafel tevoorschijn. Dat wordt zeker de moeite. Ook belangrijk is dat de terrassen van de horecazaken eenvormig worden opgesteld.”

Geen overlast meer

Op de Vlasmarkt was er ook regelmatig sprake van geluidsoverlast. Vincent Van Quickenborne: “Een tijdje geleden al werden de uitbaters van café Vera daarvoor op de vingers getikt van de veiligheidscoördinator. Met succes, want de laatste weken kwamen er geen klachten meer binnen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.