PADI’S PARADE (8) : Herbert Verhaeghe

Redactie KW

Elke week op zaterdag zoekt PADI een zanger of zangeres op uit de provincie.

>> BIO – Mijn muzikale doorbraak kwam er pas in 2012

Op zondag 30 maart mag zanger Herbert Verhaeghe 40 kaarsjes uitblazen. Zijn artiestennaam is ook zijn échte naam. Sinds 2000 is hij aan de slag als presentator bij Radio 2. Eerst bij Radio 2 West-Vlaanderen (gestart op het Conservatoriumplein in Kortrijk) en daarna verzorgde hij de eerste uitzending in het nieuwe omroepgebouw (Doorniksesteenweg in Kortrijk). Aansluitend maakte hij een uitstapje van enkele jaren naar Brussel. Daar presenteerde hij De Vlaamse Top 10 tijdens het programma Viva Vlaanderen. “Ik werd ook ingezet als ‘buiten’-presentator : Viva Vlaanderen Live, Fata Morgana Show en vijf jaar lang Radio 2 Zomerhit met Anja Daems. De verplaatsing naar Brussel betekende veel tijdverlies van en naar Kuurne. Daarom keerde ik in 2008 terug naar Radio 2 West-Vlaanderen, waar ik het programma Middagpost presenteer tussen 12 en 13 uur”, vertelt Herbert. “Naast mijn vaste job bij Radio 2 presenteer ik ook al enkele jaren De Vlaamse Top 10 op Ment TV met Lindsay én Ment op Zondag, een talkshow met Vlaamse en Nederlandse artiesten. Sinds mijn negen jaar ben ik ook al bezeten door het zingen. Mijn eigen doorbraak kwam er echter pas in de zomer van 2012 met het liedje Yo te amo, een nummer van BZN dat onbekend was in Vlaanderen. Nu is het een klassieker bij veel dansorkesten en muzikanten.”

>> HET MOOISTE MOMENT – Eerlijke complimenten van Jan Keizer

“In juni 2013 stelde ik live mijn album BijZoNder voor in Huis Van Wonterghem in Kuurne. Mijn producer Peter Keereman uit Zedelgem en ik hadden twaalf liedjes van BZN zorgvuldig uitgekozen. Het idee om iets met die muziek te doen, kwam van een heel goede vriendin. In de aanloop naar de cd kregen we ook al felicitaties van Jan Keizer zelf voor o.a. de singles Yo te amo en Vroeg of laat. Op goed geluk nodigden we ook Jan Keizer uit naar de albumvoorstelling. Hij antwoordde meteen dat hij met plezier – en belangeloos – van Volendam naar Kuurne ging reizen om deze voorstelling mee te maken. Wanneer je van zo’n groots artiest – ook de ontdekker van Jan Smit – eerlijke complimenten krijgt, dan kan je spreken van hèt mooiste moment tot op heden. Het publiek vond het ook een heel goed album. Momenteel zijn er al enkele duizenden exemplaren van deze cd BijZoNder verkocht. Jan Keizer heeft zelfs al een romantisch liedje doorgestuurd om op de opvolger van BijZoNder te plaatsen. Mijn nieuwe full-cd verschijnt in juni. Het wordt een mix van nieuw werk en covers.”

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Optreden tijdens de show van Will Tura

“In de Vlaamse Showbizz is het vaak ieder voor zich. Gelukkig geldt dat niet voor iedereen. Toen ik jaren geleden mijn eerste album Mijn verlangen uitbracht, kreeg ik felicitaties van Will Tura. Hij belde mij op en stelde voor om tijdens zijn concert in De Spil in Roeselare één van mijn nummers te brengen. Die avond kondigde hij mij aan én af op een heel speciale en mooie manier. Ik mocht er Littekens zingen… De leden van zijn band, de stage-manager Ray… iedereen omarmde mij met de grootste gastvrijheid. Op de deur van de kleedkamer hing Loge Herbert. Dat bordje hangt nu nog altijd thuis aan mijn bureaukast. Het applaus dat ik toen kreeg, blijft me voor altijd bij. Iedere beginnende artiest kan heel veel opsteken van een zanger als Will Tura. Het is mijn grote voorbeeld. Regelmatig ga ik ook naar een concert van hem kijken.”

>> WELKE DROOM KOESTERT HERBERT NOG – Een stapje vooruit zetten zonder te lopen

“Ik droom ervan dat ik nog lang kan blijven genieten van deze droom die waar geworden is… Als kind speelde ik thuis radiootje met mijn eerste stereo. Later werd ik professioneel radiopresentator. Al vanaf mijn vijfde volgde ik muziekles. Nu componeer ik mee aan mijn nummers. Als kind schreef ik graag opstellen op school, nu schrijf ik mijn teksten. Als kind speelde ik de hoofdrol in Alfred Jodokus Kwak op de ouderavond van de Chiro. Nu schrijf ik het scenario van m’n clips, kies ik de modellen, regel ik make-up, camera, help ik monteren, enz. Zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Ik wil hiervan nog een hele tijd volop genieten en ieder jaar voelen dat ik op verschillende vlakken nog een stapje vooruit kan zetten zonder te lopen….dat is mijn droom.”

(PADI)

>> Info : www.herbertverhaeghe.be – 0474 31 13 20

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.